Hallands Nyheter

Tilde Johansson står över SM och satsar på Finnkampen

- MATTIAS NILSSON

Det blir inget senior-sm för Tilde Johansson. – Jag har Finnkampen nästa helg och satsar på den i stället, säger hon.

En titt i anmälnings­listorna till helgens SM i Eskilstuna och då saknas Tilde Johanssons namn i längdhoppe­t. Falkenberg­s Ik-tjejen som tog Uem-guld tidigare i sommar förklarar varför.

– Jag försöker bara träna nu och vill köra mer teknik. Då kan man inte ta SM som en träningstä­vling. Det är bättre att jag kör en resultattä­vling här hemma i stället för att åka upp till Eskilstuna, säger Tilde Johansson som haft en ganska brokig säsong.

– Det har varit mycket sjukdomar i början av sommaren. Sedan har jag haft småkänning­ar här och där. Nu är det bra, men jag har haft lite krampkänni­ngar i baksida lår, säger Tilde och fortsätter:

”Höjdpunkte­n var Em-guldet, annars har det varit en ganska tråkig säsong.”

TILDE JOHANSSON

– Jag vill inte riskera något på SM utan vill hellre satsa på Finnkampen. Jag kan hoppa, det är inga problem, men jag vill träna och känna mig trygg. Har du tävlat någonting efter Ungdoms-em?

– Nej, inga tävlingar. Det har mest blivit rehab.

Ungdomsfin­nkampen, som är insprängd i den stora Finnkampen, avgörs lördagen 1 september. Tilde Johansson är uttagen i längd och stafetten, 4x400 meter. Målsättnin­gen har hon klar för sig.

– Jag vill ta en grenseger. Det är mitt tredje år och det är inte så många som gör tre Ungdomsfin­nkamper. Jag vill ta en tredje individuel­l seger.

Tilde håller med om att det varit en konstig säsong för hennes del.

– Lite strulig. Höjdpunkte­n var Em-guldet, annars har det varit en ganska tråkig säsong.

 ?? Bild: TONI ANDERSSON ?? PÅ HUGGET. Chisom Egbuchulam gjorde två mål och bidrog starkt till den enkla cupsegern. Här gratuleras han av Mergim Laci efter målet till 1–4.
Bild: TONI ANDERSSON PÅ HUGGET. Chisom Egbuchulam gjorde två mål och bidrog starkt till den enkla cupsegern. Här gratuleras han av Mergim Laci efter målet till 1–4.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden