Hallands Nyheter

Agnes levererade på EM

SIMNING: DUBBLA PERSONLIGA REKORD FÖR 20-ÅRIGA ÅLEDSTJEJE­N

- LINDA WEINSTOCK

Åledstjeje­n Agnes Kramer, numera tävlandes för Falkenberg­s Simklubb, gjorde två av sina bästa lopp någonsin när EM i parasim avgjordes i irländska Dublin under förra veckan.

Agnes klev in i handlingar­na under torsdagen när det vankades 100 meter ryggsim.

– Jag gick vidare som tvåa i mitt försökshea­t och som trea totalt, säger Agnes och fortsätter:

– Simningen satt och det kändes bra. Det är alltid kul att veta att man simmar om medaljerna redan på första distansen.

Det blev till slut en fjärdeplat­s i finalen för simmaren från Åled.

– Det kändes riktig skönt. Jag simmade nära det personliga rekordet och hade en bättre tid i finalen än i försöken. Det är otroligt att veta att man är fyra i Europa på 100 meter ryggsim, konstatera­r hon.

UNDER FREDAGEN VAR det dags för 50 meter fritt.

– Jag såg fram emot att simma den korta distansen och det kändes väldigt bra, säger hon.

36.34 noterades Agnes för i försöken och simmade återigen runt det personliga rekordet. I finalen skulle det gå ännu bättre för 20-åringen.

– Jag var verkligen nära att ta medalj, det känns helt obeskrivli­gt, säger hon efter att ha satt handen i kaklet som fyra på tiden 35.30, åtta hundradela­r över sitt personliga rekord och sju hundradela­r från bronset och en tiondel från silvret.

– Jag tänkte att ”nu kör jag allt jag har” och slog i handen samtidigt som ukrainskan (Anna Hontar), men hon slog mig precis. Jag var besviken precis efter loppet men nu känner jag mig ganska nöjd med min prestation, säger Agnes.

Under lördagen var det dags för distansen 100 meter fritt.

Agnes tog sig till final via en andraplats i sitt försökshea­t där hon gick på strax under 1.20.

I FINALEN IMPONERADE tyskan Denise Grahl som slog i handen på tiden 1.11, 62, men bakom henne satte Agnes ett nytt personligt rekord på distansen med sina 1.17,96.

– Jag var otroligt besviken över det förlorade bronset, men samtidigt slog jag personligt rekord och gav allt så det är bra ändå, säger hon.

Sist ut för Agnes del var distansen 400 meter fritt under den sista tävlingsda­gen.

– Jag var tung i kroppen och det kändes tungt att simma men det var bara att ta ut sig till max, säger Agnes. Hon tog sig återigen till final. – Det kändes långt att simma sträckan en gång till men det var samtidigt en chans till revansch eftersom jag höll på att tappa glasögonen i försöken och gjorde dåliga vändningar, säger hon och fortsätter:

– Nu blev det i stället ett personligt rekord...

Alla timmar i simbassäng­en har gett resultat. 20-åriga Agnes Kramer gjorde simkarriär­ens två bästa lopp under EM i parasim i Dublin i helgen. – Jag är väldigt nöjd, säger hon efter tävlingarn­a.

MYCKET RIKTIGT. AGNES nya rekord på 400 meter fritt lyder 6.01,23.

– Jag kom till EM som en helt okänd simmare och nu vet man om att det finns en tjej från Sverige som är duktig i bassängen, säger Agnes som har utvecklats mycket under de senaste åren.

– Jag har utvecklats tekniskt och känner att jag har ett annat driv och en annan simning än jag hade tidigare. Dessutom var detta mitt andra EM och det är skillnad att vara debutant och att ha ett mästerskap i sig. Nu kunde jag gå ut och ha kul och njuta mer, säger hon.

 ?? Bild: ANDREAS JONERHOLM ?? VATTENVAN. Agnes Kramer, i gul badmössa, satte två personliga rekord under EM i parasim i Dublin i helgen och visade att hon är att räkna med i simbassäng­en framöver.
Bild: ANDREAS JONERHOLM VATTENVAN. Agnes Kramer, i gul badmössa, satte två personliga rekord under EM i parasim i Dublin i helgen och visade att hon är att räkna med i simbassäng­en framöver.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden