Hallands Nyheter

Stora förändring­ar i Bois cupelva

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

För första gången på mycket länge har tränare Joakim Persson en helt skadefri trupp att förfoga över. Det blir också en ordentlig rotation i startelvan i cupmötet med Karlskrona. – Spelarna vet vad som ligger i potten så det är upp till var och en att ta chansen, säger Persson.

Söndagens seger mot Gais var efterlängt­ad. Och Varbergs Bois har ett bra läge att en andra raka seger när UF Karlskrona, hemmahöran­de åkte på en hjärnskakn­ing i derbyt mot Falkenberg­s FF, men kunde senast mot Gais göra comeback med ett inhopp.

I cupmatchen blir det dock en ovan position för Stanisic, den som högerback.

– Jag kan inte komma ihåg sist som jag spelade högerback, säger Stanisic och tillägger:

– Men det ska bli jättekul bara att få spela efter den här skadan, jag ser fram emot matchen.

En annan spelare som haft skadeprobl­em är Eddie Tran som också han kommer starta matchen mot Karlskrona.

– EDDIE STARTADE många matcher på försäsonge­n och i början av serien. Efter sin skada har han haft en dipp och han behöver kliva fram och visa något. Det finns en möjlighet för alla att spela sig in i startelvan eller åtminstone till bänken. Men det finns också en möjlighet att spela sig ut ur truppen, säger Persson.

Bänken är fem spelare stark, men truppen har bara en målvakt i startande Albin Svensson.

– Det blir Liam (Munther) i så fall, fast han vet inte om det, skrattar Persson innan han tillägger:

– Nej men vi får väl sätta någon längre spelare i mål i så fall. Det är en bra match för Albin, vi får förmoda att vi kommer ha ganska så mycket boll och då får vi användning av hans fötter.

Sydafrikan­ska nyförvärve­t Keanin Ayer är i skrivande stund ännu inte spelklar.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? TILLBAKA. Oliver Stanisic åkte på en hjärnskakn­ing i slutet av juli, nu gör han sin första start sedan dess.
Bild: KRISTER ANDERSSON TILLBAKA. Oliver Stanisic åkte på en hjärnskakn­ing i slutet av juli, nu gör han sin första start sedan dess.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden