Hallands Nyheter

Bäddat för konflikt hos paret Zackari

- SOFIA SUNDSTRÖM/TT

När Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström testar sex ovanliga liv är det med både skratt och tårar. – Att filma det här har verkligen förändrat våra liv på riktigt, säger Brita Zackari.

I Svt-serien Kalle och Britas sex liv kommer paret Zackari-wahlström att undersöka hur man lever livet utanför normen – bland annat som cowboy, volontär på Lesbos och tillsamman­s med andra i kollektiv. Och längtan efter någonting annat känner Brita Zackari själv igen sig i.

– Folk säger att de har fått en ökad ångest, man längtar efter fredag hela tiden och sedan när fredagen kommer har man ångest över att det snart är måndag, säger Brita Zackari.

Tidigare har Kalle Zackari Wahlström gjort programmet Kalles sex liv, men den här gången är alltså även Brita Zackari med. Förutom att leva olika liv träffar paret även en psykolog, och stundvis blir det väldigt emotionell­t när paret diskuterar sin livssituat­ion. Bland annat uttrycker Brita att hon har svårt att förstå vad hon själv vill, på grund av alla förväntnin­gar utifrån. Blir det några konflikter?

– Oh ja! Jag och Kalle har som många andra inte en helt friktionsf­ri relation, men det rör sig väldigt lite om pengar eller barnuppfos­tran utan mer om hur man ska leva sitt liv, om det blir på landet, i fjällen eller i stan.

– Det är bäddat för konflikt, det är konstigt att någon klarar av att leva ihop när alla vill förverklig­a sig själva.

Efter inspelning­en berättar Brita Zackari att paret hittat pusselbita­r för att förändra sina liv – till exempel kunde Kalle inte närvara vid intervjuti­llfället eftersom han var ute och levde en av sina drömmar, att multisport­a sig fram till Åland. Vilket liv av dem ni testat på tycker du har varit bäst?

– Vi testade volontärli­v i Lesbos och det är by far det mest vettiga att göra. Ingen kan tjafsa med det. Det är därför det programmet ligger sist i säsongen, allting annat bleknar vid det, säger Brita Zackari.

Kalle och Britas sex liv har premiär i kväll i SVT1.

 ?? Bild: JANNE DANIELSSON ?? TESTAR NYTT. Kalle Zackari Wahlström och Brita Zackari testar leva sex olika liv utanför normerna i Kalle och Britas sex liv.
Bild: JANNE DANIELSSON TESTAR NYTT. Kalle Zackari Wahlström och Brita Zackari testar leva sex olika liv utanför normerna i Kalle och Britas sex liv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden