Hallands Nyheter

Frågetecke­n kring skjutning

- HÅKAN BERGSTRÖM 010-471 52 67 hakan.bergstrom@hn.se

Polisen hörde den skottskada­de mannen i Falkenberg ytterligar­e under onsdagen, gjorde husrannsak­an och fortsatte ett spårsökand­e. Men alldeles självklart är det inte att skjutninge­n verkligen var ett mordförsök.

Oklarheten är betydande när det gäller skjutninge­n på Herting i tisdags kväll. Polisen menar att det rent av är för tidigt att avfärda möjlighete­n att det var ett vådaskott, att offret själv kan ha råkat skjuta sig.

Kan det finnas en sådan förklaring?

– Den frågan är för tidig att besvara, säger Cecilia Bergsten, chef för polisens rotel för grova brott.

Under onsdagen hördes den skjutne på nytt, och nya förhör skulle hållas under kvällen.

– Sedan får vi se var vi står i utredninge­n, säger Bergsten.

Fortfarand­e var bedömninge­n att mannen, som är i 25-årsåldern, inte har några livshotand­e skador.

– Han har gett oss en berättelse om vad som hänt, men vi behöver höra honom igen, säger Cecilia Bergsten som dock inte vill gå in på några detaljer om vad som sagts.

DET SOM OCKSÅ bidrar till oklarheten är att polisen snabbt släppte två personer som gripits, misstänkta för gärningen, efter att de hade förhörts. Även frisläppan­det kan tyda på att det finns uppgifter som innebär att det inte var det mordförsök som det än så länge är rubricerat som. Men samtidigt, om det nu beskrivs som ett vådaskott, så är det knappast en förklaring som polisen omedelbart accepterar; en sådan förklaring ges ibland när de inblandade vill hålla polisen utanför.

”Han har gett oss en berättelse om vad som hänt, men vi behöver höra honom igen.”

CECILIA BERGSTEN,

chef för polisens rotel för grova brott

– Misstankar­na kvarstår än så länge mot de två personerna, säger Cecilia Bergsten utan att låta särskilt övertygad om att dessa misstankar kommer att bestå.

Hon avstår också från att besvara frågan om polisen hittat något vapen.

Under onsdagen fortsatte polisen med husrannsak­an i fastighete­n och undersökni­ngar i omgivninge­n.

– Det är också något oklart om skjutninge­n skett inomhus eller utomhus, säger Bergsten som en förklaring till det fortsatta spårsökand­et i området. HUSET PÅ HERTING ägs av ett bolag, där ägarna länge haft som affärsidé att hyra ut bostäder bland annat till nyanlända i Sverige.

Polisen har sedan tidigare viss kunskap om de personer som nu är aktuella i utredninge­n. De två som greps och alltjämt är misstänkta är inte skrivna på den adress där skjutninge­n skedde, men den skjutne mannen bodde där.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden