Hallands Nyheter

Förundersö­kning mot Svensson

FALKENBERG: En förundersö­kning med anledning av Michel Svenssons felaktiga reseräknin­gar är inledd. I går kväll valde hans parti en ny frontfigur.

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

En förundersö­kning har inletts mot riksdagsle­damoten Michael Svensson (M).

Under tisdagsför­middagen avslöjade Aftonblade­t att Michael Svensson begärt reseersätt­ning för bilresor i Sverige under perioder han varit på utlandsres­or. I går inledde särskilda åklagarkam­maren i Malmö en förundersö­kning med rubricerin­g bedrägeri.

Michael Svensson är inte förvånad när HN ringer upp.

– Jag förde ett samtal med en lagklok människa för ett par dagar sedan. Han gjorde bedömninge­n att jag satt någorlunda tryggt med tanke på beloppets ringa storlek och att man måste kunna bevisa uppsåt. Vad ska du göra efter politiken?

– Jag har väl flera olika alternativ, men det här måste landa några dagar först. Redan i höstas när jag blev placerad som fyra på riksdagsli­stan började min hjärna gå i gång på vad jag ska syssla med och riksdagen som coachar avgående ledamöter.

–Sedan har jag ju en inkomstgar­anti från riksdagen. Den är lägre än arvodet. Det vill jag naturligtv­is utnyttja så lite som möjligt av två skäl. Dels vill jag inte ligga skattebeta­larna till last och dels hatar jag att gå sysslolös. Vad har du sysslat med förutom politiken?

– Jag har en fil kand i samhällsku­nskap och historia. Funderade på att bli lärare en gång i tiden och det skulle vara kul. Jag tror att jag är en ganska duktig pedagog och kan de här ämnena ganska bra.

– Sedan har jag sysslat med mat och dryck i 25 år ungefär och kan tänka mig någon form av konsultupp­drag. Jag har även blivit kontaktad i vintras av ett par olika personer, så jag tror inte att jag har bränt mina skepp helt och hållet på arbetsmark­naden.

 ?? Bild: KALLE PETTERSSON ?? BORTBLÅST. Plakaten med Michael Svenssons bild på är borttagna, nytt valmateria­l är beställt och hans parti utsåg en ny frontfigur på onsdagskvä­llen.
Bild: KALLE PETTERSSON BORTBLÅST. Plakaten med Michael Svenssons bild på är borttagna, nytt valmateria­l är beställt och hans parti utsåg en ny frontfigur på onsdagskvä­llen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden