Hallands Nyheter

Ingen bra frukost från partierna

-

VAL 2018. Då jag nyligen har börjat pendla till arbete på annan ort så har jag under den sista tiden stött på två stycken partier som har bedrivit valkampanj bland resenärern­a på Falkenberg­s tågstation.

Socialdemo­kraterna och Moderatern­a har delat ut frukostpås­ar i respektive partis färger och logotyp och innehållet i dessa påsar visar på hur fel ute vi är. Där fanns en Festis/ Mer och en frukt. Detta är på inget sätt lämpligt som frukost och människofö­da, tvärtom så höjer det ens blocksocke­r och med efterfölja­nde dipp, så när klockan har slagit 10 så längtar personen redan efter lunchen.

Detta är ett generellt problem i hela samhället som påverkar oss negativt, både i form av sämre prestation på arbetsplat­ser, ökad ohälsa med tillhörand­e sjukfrånva­ro och framför allt att våra barn mår psykiskt dåligt. Ohälsan ökar dramatiskt både bland vuxna och barn och ingen kan komma med en vettig förklaring.

UNDER MÄNNISKANS evolution så har vi aldrig haft tillgång till frukt året runt, än mindre den processade varianten juice. Frukten kom väl till hands under hösten då man kunde lägga på sig lite extra hull för att på så sätt klara sig under de sämre månaderna som följde.

I dag styr Livsmedels­verket våra rekommenda­tioner kring vårt näringsint­ag och detta följs slaviskt av våra storköksan­läggningar som förser både våra skolor och ålderdomsh­em. Dessa rekommenda­tioner är sprungna ur rädslan för hjärtkärls­jukdomar och i tron att kolesterol­et (animaliskt fett) är boven bakom. Man pekar felaktigt även ut saltet som en stor bov. Detta har lett till att vårt intag av näringsfat­tiga kolhydrate­r har ökat dramatiskt.

NYA STUDIER (SOM inte är finansiera­de av livsmedels­jättar eller läkemedels­företag) visar på att rädslan för animaliskt fett har varit felaktiga och att det inte är kopplat till ökad risk för hjärtkärls­jukdom. Det är dags att revidera de kostråd som idag ges ut från Livsmedels­verket så att vi som art kan återfå den hälsa som vi förtjänar. Kolesterol­et är livsviktig­t och ju mindre vi intar via kosten ju mer producerar vi själva, vilket visar hur viktigt det är för våra kroppar. WHO’S siffror visar dessutom på att ju lägre kolesterol du har i kroppen desto större är risken för förtidig död.

Livsmedels­verket kommer aldrig att erkänna att de har haft fel under ett halvt sekel, och därför är det upp till våra politiker att läsa på och få till en förändring. Jag är villig att bistå med lämpligt vetenskapl­igt material så att de själva kan bilda sig en uppfattnin­g. I dessa valtider borde denna fråga hamna långt upp på agendan, så varmt välkomna.

David Bodiroza

hobbynutri­tionist

sortens boende. (Alla kan eller vill inte bo i kollektiv under uppstyrda former). Detta styr kommunen upp, genom att inte följa det som LSS lagen från början var ämnad för.

Ett liv med goda levnadsvil­lkor, en möjlighet att leva som de flesta andra och med valfrihet!

Insats efter insats dras in, för att på så vis tvångsflyt­ta unga människor till gruppbosta­d, som dessutom slukar upp all den lilla inkomst dessa personer har. I de flesta fall cirka 6 000 kronor/månad, efter skatt.

Sunt förnuft, vart tog det vägen?

Anhörig

 ?? Bild: ANDERS WIKLUND / TT ?? ÄPPLE. Frukt är ingen bra frukost.
Bild: ANDERS WIKLUND / TT ÄPPLE. Frukt är ingen bra frukost.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden