Hallands Nyheter

Boende och personal dansade tillsamman­s

- STEFAN JOHANSSON stefan.johansson@hn.se

Kön ringlade sig lång när det var dags för sommardans för äldre i Rotundan vid Nöjesparke­n. Många ville ta sig en svängom men även det sociala lockade.

Kerstin Birgersson som står bakom dagens dans arbetar med kultur för äldre. Det handlar om att ta kulturen till dem som inte själva kan ta sig till den.

I vanliga fall handlar det om att göra mindre arrangeman­g på plats på boenden för äldre. Men det här var ett undantag då folket kom till kulturen.

– Detta är alltså bara för den målgruppen. De är inte massa andra personer här. Det finns ju många danser för dem. De här äldre människorn­a som kommer hit bor på särskilda boenden runtomkrin­g i vår kommun, säger Kerstin Birgersson.

Vid tvåtiden gick taxibilarn­a i skytteltra­fik fram till entrén och kön blev snabbt lång. Utöver dans fanns det också möjlighet att gå tipspromen­ad, spela spel och köpa sig en kopp kaffe. Det såldes även lotter.

Roza Gunnevåg var på plats med sin man och för dem blev det vinst direkt.

– Jag har redan varit ute på dansgolvet, säger hon innan hon glatt går vidare med sin vinst.

– Det här är ett perfekt tillfälle för den anhörige att ta med sin man eller fru eller pappa eller vad det kan vara och göra någonting kul när man hälsar på, säger Kerstin Birgersson.

Detta är andra året som Sommardans­en arrangeras.

– Det har varit ett sådant gensvar. Jag kände det redan förra året. Det var så positivt. Personalen kanske också får se en annan sida av den här farbrodern eller tanten som kanske inte gör så mycket annars.

 ?? Bild: STEFAN JOHANSSON ?? SOMMARDANS. Äldre, anhöriga och personal dansade tillsamman­s i Rotundan. Kommunens sommardans lockade återigen många besökare.
Bild: STEFAN JOHANSSON SOMMARDANS. Äldre, anhöriga och personal dansade tillsamman­s i Rotundan. Kommunens sommardans lockade återigen många besökare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden