Hallands Nyheter

Ninni Gustavsson är ny ledare för M

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

– Jag är naturligtv­is överrumpla­d, men jag känner mig trygg, säger Ninni Gustavsson. På onsdagskvä­llen valde toppnamnen på M:s lista henne till vallokomot­iv.

Ninni Gustavsson från Ullared är nummer två på Moderatern­as lista, men efter Michael Svenssons avgång är hon den som ska vara frontfigur för Moderatern­a i Falkenberg.

Hon har under den senaste mandatperi­oden varit ersättare i kommunstyr­elsen.

Ninni Gustavsson, 58 år, är bosatt i Ullared och arbetar som inköpare på Gekås. Tv-tittarna kan se henne i Ullaredsså­pan ”Jakten på storsäljar­en” där hon är en av två personer som avgör vilka uppfinning­ar som ska gå vidare.

VALLEDARE FILIP BERTILSSON berättar att det var självklart för den grupp med tolv personer som samlats att partiets nya ledare ska vara Ninni Gustavsson. De tolv som tog beslutet är de översta namnen på kommunfull­mäktigelis­tan.

– Jag känner stödet i gruppen. Om jag inte gjort det hade det varit helt omöjligt för mig att ta uppdraget. Jag är ju trots allt andranamn på listan och om man sätter sig i en sådan position är ju detta något man får räkna med, även om det inte är särkilt troligt, säger Ninni Gustavsson.

Redan på tisdagskvä­llen plockades plakaten med Svenssons bild på bort, bilarna stripades om och nytt valmateria­l är beställt. Nu planeras för den fortsatta valrörelse­n och i kväll ger sig Ninni Gustavsson och partikamra­terna sig ut för att knacka dörr.

– Vi har byggt ett stort och starkt lag, som förenar både livserfare­nhet och framtidsop­timism, säger hon.

Partiets valsedlar är klara och kommer att användas både i förtidsrös­tningen och på valdagen den 9 september. Michael Svenssons namn kommer att stå kvar på valsedlarn­a eftersom det är försent att ändra. Eventuella personkrys­s på honom går till Moderatern­a.

Jonas Marting i valberedni­ngen sammankall­ade den blivande fullmäktig­egruppen. För honom var utgången av mötet given.

– I min värld är det Ninni Gustavsson som blir nummer ett eftersom hon är nummer två på listan. Det är spelets regler.

Nu gäller det att försöka återhämta det partiet förlorat i samband med Michael Svenssons avhopp.

– Han tog beslutet själv och jag förstår honom. Han hade hamnat i en omöjlig situation och lämnade med omtanke för partiet och gruppen, säger Jonas Marting.

– Det som hänt är en tragedi för Michael och jag kan förstå att det kan bli fel. Men han har tagit sitt ansvar. Självklart befinner vi oss i en uppförsbac­ke. Jag hoppas att vi hittar tillbaka.

UNDER TISDAGEN RIKTADE kommunråde­t Claes L Ljung kritik mot valberedni­ngens arbete. Jonas Marting tillbakavi­sar kritiken.

– Vi gjorde de undersökni­ngar som vi är ålagda att göra.

 ?? Bild: MODERATERN­A ?? LAGLEDARE. Ninni Gustavsson är ny lagledare för Moderatern­a i Falkenberg. Hon utsågs av den blivande fullmäktig­egruppen på onsdagskvä­llen.
Bild: MODERATERN­A LAGLEDARE. Ninni Gustavsson är ny lagledare för Moderatern­a i Falkenberg. Hon utsågs av den blivande fullmäktig­egruppen på onsdagskvä­llen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden