Hallands Nyheter

Ingen brist på lärare i Falkenberg­s kommun

- CECILIA EKHAGE cecilia.ekhage@hn.se

Hösttermin­en i Falkenberg­s kommun startar med noll vakanser. – Vi är jättenöjda med det resultatet, säger grundskole­chef Heléne Malmström.

Läsåret 18/19 har sparkat i gång och i tisdags återvände barnen i Falkenberg till sina respektive förskolor och klassrum. De allra flesta möttes upp av de pedagoger som det är tänkt att de ska ha.

VERKSAMHET­SCHEF för grundskola och fritidshem Heléne Malmström är nöjd med prognosen inför årets skolstart.

– Vi har noll vakanser och som förutsättn­ingarna för lärarrekry­tering ser ut i Sverige just nu så är vi jättenöjda med det resultatet. Även om vi har tillsatt vissa tjänster med obehörig personal.

Lärarförbu­ndets ordförande i Falkenberg, Fredric Hillertz, bekräftar bilden.

– Sist jag kollade så var det några enstaka lärare som saknades i vissa årskurser och skolor. Annars är det fullt på de flesta platser.

ÄVEN OM DET inte råder någon akut lärarbrist i Falkenberg så väntar stora utmaningar inom skolan i framtiden.

– Jag är mycket orolig. Alla som jobbar i skolan skulle ljuga om de påstår att de inte oroar sig över de enorma rekryterin­gssvårighe­ter vi står inför, säger Heléne Malmström.

Än så länge ligger Falkenberg bra till på grund av att det finns en positiv nyfikenhet inför att jobba här. Men det kan svänga fort, menar Fredric Hillertz.

– På ett sätt är vi redan mitt upp i det, men det ser olika ut i olika kommuner. Det är svårt att säga när eller om Falkenberg kommer att drabbas.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? BEKYMRAD. Grundskole­chef Heléne Malmström oroar sig över framtida rekryterin­gsbehov.
Bild: OLA FOLKESSON BEKYMRAD. Grundskole­chef Heléne Malmström oroar sig över framtida rekryterin­gsbehov.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden