Hallands Nyheter

Curt L Arulf

Curt L Arulf, 95 år, Mason, Ohio, USA, gick fridfullt bort den 18 juli 2018.

-

Curt föddes i Varberg den 26 november 1922 av Sven Ludwig och Ingeborg Louisa Anderson. Efter att ha jobbat för Saab flygindust­ri i Linköping flyttade han till USA 1956 för att arbeta för General Electric (GE) Aircraft Engines.

Han planerade att stanna ett par år men så träffade han sin kärlek Nancy Kirby. De gifte sig 1959 och bildade familj i Cincinatti, OH, USA. Curt och Nancy älskade att resa.

Inom ramen för sin tjänst på GE så återkom han till Sverige och Varberg nästan varje år där han blev stamgäst på Hotell Gästis Varberg som sedermera lät inrätta en ”Arulf svit”. Under sin vistelse i Varberg var det dagliga besöket på Kallbadhus­et viktigt.

Umgänget med systrarna Inga Britt Scharmer och Siv Henning med familjer, samt nära vänner från Trollhätta­n var också viktigt.

Curt läste dagligen tre svenska dagstidnin­gar på nätet för att hålla sig uppdaterad om vad som hände i Sverige/ Halland och sa att han också lärde sig mer om USA i den svenska dagspresse­n än i den amerikansk­a pressen. Hans intresse för att följa ländernas utveckling ledde alltid till givande samtal och diskussion­er!

Curt var gift med Nancy (Kirby) under 59 år, och var far till barnen Curt Junior Arulf och Britt Louise (Steve) Turner. Han var lillebror till Inga Britt Scharmer (avliden) och storebror till Siv Henning, morfar till Troy och Corey Turner, och farfar till Alexandra Arulf, Taylor (Michael) Avidano och Erik Arulf. Nancy Arulf, genom Louise Sundle, dotter till Henry och Inga Britt Scharmer)

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden