Hallands Nyheter

Enkel resa för Bois

Efter en trevande inledning rann det iväg för Varbergs Bois under andra halvlek. Anförda av nye Keanin Ayer blev det en storseger mot Karlskrona. – Det är inte svårt att utse matchens lirare i den här matchen, sa tränare Joakim Persson.

- SIMON CARLSSON simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

När onsdagen inleddes var nye Keanin Ayer fortfarand­e inte spelklar. Men under dagen löstes all pappersexe­rcis och sydafrikan­en kunde göra sin första tävlingsma­tch för Bois.

– Första halvlek ligger han bakom en hel del, men han blev två klasser bättre när han fick komma in mer centralt och styra upp det i andra halvlek, sa Persson.

TROTS LEDNING MED 0-2 i paus var det ingen lysande första halvlek av Bois.

– Effektivit­eten var godkänd, men spelet var inte speciellt bra, sa Persson.

JOEL PALMQUIST OCH Perparim Beqaj såg med var sin nick till att ledningen ändå var trygg inför andra halvlek. Persson stuvade om i laget och det gav utdelning.

– Vi gör en jättebra andra halvlek med massa löpningar och målchanser. Det var stabilt bakåt och både Joel och ”Pep” visade framfötter­na, framförall­t Joel som löper oerhört bra, sa Joakim Persson.

Duon blev också tvåmålssky­ttar. Axel Olssons volley till 0–3 var hans första mål i grönsvart tröja och inbytte Adama Fofana fick avsluta matchen och säkra ”tennissiff­rorna”.

– DET ÄR inte lätt att bara gå ut och leverera, jag är imponerad av hela laget. Det finns betydligt större lag som inte klarade av det i dag, sa Persson som fick bra besked av många spelare som vill in i startelvan.

– Det kan bli angenäma bekymmer inför måndagens match mot Jönköping.

 ?? Bild: SIMON CARLSSON ?? BRILJERADE. Keanin Ayer gjorde sin riktiga debut för Varbergs Bois och var bäst på plan enligt Joakim Persson.
Bild: SIMON CARLSSON BRILJERADE. Keanin Ayer gjorde sin riktiga debut för Varbergs Bois och var bäst på plan enligt Joakim Persson.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden