Hallands Nyheter

Halmstad gick vidare i cupen

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hn.se

Det var skrällarna­s kväll i Svenska cupen – men Halmstads BK gjorde vad som förväntade­s borta mot division 2-laget Sävedalen. Mål av Kosuke Kinoshita och Gabriel Gudmundsso­n säkrade en plats i gruppspele­t för sjunde året i rad

SÄVEDALENS IF HALMSTADS BK 0 2

– Det var riktigt positivt. Vi behöver vinnarkäns­lan och vi får självförtr­oende, vilket är bra inför helgen, säger Kosuke Kinoshita, redan med ett öga på söndagens Superettan­match borta mot Frej.

BOLLKLUBBE­N HAR, SOM bekant, tre raka förluster i serien – och behövde 59 minuter för att få hål på Sävedalen inför 947 åskådare på Vallhamra IP, mitt i en villaidyll mellan mellan Göteborg och Partille.

Men det var aldrig någon riktig fara att för att HBK skulle drabbas av samma öde som till exempel Helsingbor­g, Landskrona, Trelleborg och Kalmar och försvinna ur cupen redan i andra omgången.

– En stabil match och en stabil seger. Nu får vi bra förberedel­ser inför 2019, säger HBK:S tränare Igor Krulj, käkande på en hamburgare efteråt. Han fortsätter: – Det är en svår match, vilket vi har sett på många resultat både i går och i dag. Jag tycker att Sävedalen gör ett bra jobb, men vi är egentligen det bättre laget över 90 minuter. Vi släpper till några lägen, men det är väldigt mycket mer kontroller­at på vår sida och i andra halvlek är det väl inget snack egentligen.

Sävedalen – som ligger femma bakom Halmia i division 2 västra Götaland och hade vunnit sina två senaste seriematch­er med 5–0 och 5–2 – stod upp bra i första halvlek och hotade med en del snabba kontringar.

ETT B-BETONAT HBK övertygade inte före paus och få av bänknötarn­a som fick chansen i startelvan klev fram, men gästerna skapade ändå flest chanser – ofta med Tryggvi Hrafn Haraldsson inblandad.

I andra halvlek byttes Oscar Petersson och Ivo Pekalski in på mitten och tillförde nödvändig fart och stadga.

Kosuke Kinoshita nickade in 1–0 på aktive Thomas Boakyes högerinläg­g efter 59 minuter.

– Ett fint inlägg från Thomas och jag måste göra mål, menar japanen.

Gabriel Gudmundsso­n, som kom in när Emil Tot Wikström utgick med en lättare blödning i ena benet med dryga kvarten kvar, satte tvåan i 83:e minuten. Gudmundsso­n misslyckad­es först med sitt vänsterinl­ägg, men fick tillbaka bollen och slog då själv in 2–0 via ett ben.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden