Hallands Nyheter

Tennishjäl­ten ska hjälpa FTK framåt

TENNIS: TRIO TAR ÖVER HUVUDANSVA­RET PÅ BANAN

-

Nu händer det grejer i Falkenberg­s TK. Gabriele Bertasuite och Vadim Krutov är namnen som ersätter Dobrivoje ”Dobben” Stanojevic och Patrik Börjesson.

– Det har varit en omständlig process och mycket att ta hänsyn till. Vi fick ansökninga­r från hela världen, men hur seriösa alla var vet jag inte, säger ordförande­n Göran Blom.

DEN MAN FÖRST fastnade för var Gabriele Bertasuite, en tjej som redan vid tolv års ålder debuterade i Elitserien med Malmö Believue TK, dit hon kom från hemstaden Klaipeda i Litauen.

– Det var svårt, för att det var en tjej, erkänner Göran och fortsätter:

– Men också spännande. Det saknas inom svensk tennis och Gabbi har en fantastisk bakgrund.

Tidigare har FTK haft kvinnliga timanställ­ningar, men hon blir den första med en fast tjänst. Hon har tränat MBTK, Skanör Falsterbo och Åkarp tidigare, och lägger själv ingen större vikt vid att hon är ganska ensam kvinna i branschen, i alla fall i Sverige.

– Nej, jag är van att det alltid är mer killar än tjejer, så jag har inga problem med det.

Gabriele Bertasuite, 22, blir Falkenberg­s TK:S första kvinnliga tränare. Dessutom hämtar klubben hem Vadim Krutov från Grand Canaria – och sätter in Christian Bergström, som varit 32:a på världsrank­ingen, som mentor.

BERTASUITE VAR EN jättetalan­g och rankad etta som junior i Sverige och 140 i världen, men tvingades ge upp spelarkarr­iären:

– När jag var 17 år fick jag disk-

 ??  ?? NY BOSS I FTK. Gabriele Bertasuite, till höger, blir Falkenberg­s TK:S första kvinnliga tränare.
NY BOSS I FTK. Gabriele Bertasuite, till höger, blir Falkenberg­s TK:S första kvinnliga tränare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden