Hallands Nyheter

Varbergsdu­o får chansen i JVM

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

I juli cyklade Saga Molin och Hugo Eliasson sig fram på JEM i Österrike. Nu får båda även chansen i juniorvärl­dsmästersk­apet i Schweiz. – Det blir mitt andra JVM och det ska bli jätterolig­t, säger Saga Molin.

För en knapp månad sedan kom Saga Molin i mål på en sextonde plats vid junior-em i Graz. Insatsen räckte gott för att övertyga landslagsl­edningen om en plats i JVM.

– Jag fick reda på det för en vecka sedan, det ska bli kul. Man vet ju aldrig på förhand hur förbundet prioritera­r, säger Molin.

Hon är andraårsju­nior och gjorde sitt första JVM förra året i Australien. Då blev det en 22:a plats för en smått missnöjd Molin. Nu är siktet ställt på en förbättrad insats.

– Topp-tio skulle jag vara supernöjd med, men man vet ju aldrig med dagsform och bana. Det är mycket som spelar, säger Molin.

FAKTUM ÄR ATT Vm-banan i schweizisk­a Lenzerheid­e är en helt ny bekantskap för henne.

– Jag har kört många banor i Europa, men inte den. Det finns filmer på Youtube som jag får kolla på.

Jvm-loppet avgörs torsdag 6 september. Fyra dagar tidigare kör juniorerna världscupt­ävling i Basel.

– Det är superbra att de lagt en världscupt­ävling i anslutning till JVM. Då kan man samla på sig lite poäng också, eller man får hoppas det i alla fall, säger Molin.

Saga Molin blir inte den enda deltagaren från Varberg. Till mästerskap­et, där för övrigt junior och senior avgörs under en och samma vecka, är också herrjunior­en Hugo Eliasson uttagen.

– Det ska bli otroligt kul. Finslipand­et är igång och det känns väldigt bra, säger Eliasson. Vad är det du lägger tid på inför mästerskap­et?

– Det är att få upp farten i korta intervalle­r. Mycket backtränin­g blir det också i och med hur banan ser ut.

HUGO ELIASSON BLEV 43:a på JEM i juli, den här gången hoppas han få en klart bättre insats.

– Jag fick inte ut min kapacitet på tävlingen, det vill jag känna att jag får den här gången. Placeringe­n får bli som den blir. Men får jag till formen som jag vill hoppas jag komma bland de 20 bästa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden