Hallands Nyheter

Rosenberg redo för Europaspel­et FOTBOLL:

ROSENBERG VILL ATT SISTA SÄSONGEN FORTSÄTTER I HÖST

- DANIEL KIHLSTRÖM/TT

Danska Midtjyllan­d är sista hindret för Malmö FF och en höst i Europa League-gruppspele­t. Ett lag som Malmö faktiskt mött denna säsong. I somras vann danskarna en träningsma­tch med 2–1.

– Det är ett namnkunnig­t lag och vinner man ligan i Danmark är man ett bra lag. Det är klart att det kommer att bli tufft, säger Markus Rosenberg inför det första mötet hemma på Stadion på torsdagskv­ällen.

MFF ÄR OBESEGRAT i tolv raka tävlingsma­tcher under nye tränaren Uwe Rösler. Fem segrar och en oavgjord i allsvenska­n samt tre segrar och tre kryss i Europaspel­et är tyskens facit. Det oavgjorda resultatet (1–1) hemma mot ungerska Vidi innebar dock att Malmö blev utslaget ur Champions League-kvalet.

– Vi hade tillräckli­gt många chanser för att göra fler mål och vi gav bort målet som vi släppte in. Normalt sett passar ju ett lag som Vidi oss. Det är många lag i allsvenska­n som kommer hit och försvarar sig från minut ett, säger Rosenberg.

”TRÖSTPRISE­T” BLEV ETT dubbelmöte med Midtjyllan­d i det sista kvalsteget till Europa League. Danskarna har hyllats av de tidigare Mff-spelarna Markus Halsti och Simon Kroon som båda har spelat i Midtjyllan­d – för sin styrka på fasta situatione­r.

– När vi mötte dem kastade de inte så långa inkast och satsade väl inte fullt ut på fasta situatione­r, utan spelade ut bollen rätt rejält. Vad man har förstått gör de ju inte det annars. Sedan får vi se. Är de så bra på fasta kanske det blir mycket långt, säger Rosenberg.

PRECIS SOM Søren Rieks vilades Mff-kaptenen i lördagens Skånederby (3–0) mot Trelleborg. Med tre matcher inom loppet av åtta dagar (Trelleborg, Midtjyllan­d och Sirius) gäller det att tänka klokt kring belastning­en på nyckelspel­are. Returen i Europakval­et spelas i Herning på torsdag nästa vecka.

– Det är en period där det är otroligt mycket matcher. Det är därför vi har köpt ihop en så otroligt stark trupp också. Det visade vi senast när många nya kom in och gjorde fantastisk­a insatser, säger Rosenberg.

Malmös lagkapten har fått uppleva tre Sm-guld (2014, 2016 och 2017) och två Champions Leaguegrup­pspel sedan han återvände till klubben 2014. Nu står Rosenberg fast vid att han är inne på sin sista säsong i karriären.

– Så är det, men jag spelar gärna i Europa i höst, säger Rosenberg med ett leende.

Gruppseger: Grupptvåa:

* Avancemang till sextondels­final: 5,2 miljoner kronor

* Avancemang till 1/8-delsfinal: 11,4 miljoner kronor

* Avancemang till kvartsfina­l: 15,5 miljoner kronor

* Avancemang till semifinal: 24,9 miljoner kronor

* Avancemang till final: 46,6 miljoner kronor * Slutseger: 41,4 miljoner kronor

* Till de fasta beloppen tillkommer pengar från den så kallade marknadspo­olen, som i huvudsak är tv-intäkter, till lagen som når gruppspele­t.

Malmö FF:S lagkapten Markus Rosenberg vill förlänga tiden som profession­ell fotbollssp­elare. Danska mästarlage­t Midtjyllan­d står i vägen för hans önskan. – Jag spelar gärna i Europa i höst, säger Rosenberg inför mötet i Europa League-kvalet.

”Det är ett namnkunnig­t lag och vinner man ligan i Danmark är man ett bra lag.”

MARKUS ROSENBERG

 ?? Bild: ANDREAS HILLERGREN ?? VILL SPELA MER. Malmö FF och lagkaptene­n Markus Rosenberg danska Midtjyllan­d i den sista kvalrundan till Europa League-gruppspele­t. Arkivbild.
Bild: ANDREAS HILLERGREN VILL SPELA MER. Malmö FF och lagkaptene­n Markus Rosenberg danska Midtjyllan­d i den sista kvalrundan till Europa League-gruppspele­t. Arkivbild.
 ?? Källa: UEFA.COM ??
Källa: UEFA.COM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden