Hallands Nyheter

Em-drömmen lever efter nervös seger

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Nervöst, spänt och fortsatt hackigt, men till slut lossnade spelet och Sverige kunde ta en komfortabe­l 3–1-seger mot Luxemburg i Em-kvalet i Örkelljung­a.

SVERIGE LUXEMBURG 3 1

– Äntligen! Herregud vad vi har slitit. Det har gått grus i maskinerie­t och vårt spel har skakat, men i dag fick vi det att lossna, myser lagkaptene­n Marcus Nilsson.

Efter förlustern­a mot Azerbajdzj­an och Grekland var det vinna eller försvinna som gällde för det svenska herrlandsl­aget mot Luxemburg.

MEN DET BÖRJADE inte alls bra. Svenskarna stördes av att matchen sköts upp en kvart sedan de estniska domarna fått problem med en bil och fick hämtas på vägen.

Luxemburg, som precis som Sverige, bara tagit en poäng i kvalet innan mötet i Örkelljung­a utnyttjade de svenska misstagen och vann det första setet med 25–22.

– Hur det kändes då? Jag var irriterad för jag vet ju vilken bra kvalitet vi har haft på träningarn­a, konstatera­r Nilsson.

FVBK:S förre passare Victor Nielsen hade ingen bra dag och blev avlöst av Andreas Eriksson, vars lugn satte fart på de blågula i andra set.

Nilsson dundrade in smash efter smash och var så där otroligt bra som bara han kan vara.

Det var visserlige­n jämt fram till 14–14, men sedan Sverige väl fått några bollars försprång släppte laget inte greppet och Luxemburg blev en munsbit, vilket 25–14, 25– 17, 25–14 också vittnar om.

SEGERN VAR SVERIGES första i Em-kvalet och därmed lever drömmen fortfarand­e om EM nästa år, men för att ta sig dit krävs i stort sett vinster i de tre matcher som återstår.

– Det hade räckt att vi hade tappat poäng i dag så hade det blivit svårt, men nu vaknade vi efter det första setet och har skaffat oss ett psykologis­kt övertag inför returen i Luxemburg på lördag, tycker Nilsson, som blev poängbäst i det svenska laget med 25 pinnar.

Viktor Lindberg, som lämnat H/H och nästa säsong spelar i Finland, hade precis som övriga svenskar jobbigt i början, men Sm-guldhjälte­n från i våras hittade så småningom in i matchen och noterades för 14 poäng.

– EFTER DET taskiga första setet hittade vi ett spel som vi kan bygga vidare på. Det gäller att inte göra det så svårt utan ta ansvar och lira som ett lag, tycker Viktor, som efter kvalmatche­n i helgen åker till Raision Loimu för att starta sitt första utlandsäve­ntyr.

– Jag har bara varit där när jag presentera­des. Så det ska bli kul att komma dit.

Tommasi Lisas Karamell Bluehouse’s Power* Master Blaster Lili Sisu* Beaufort Jaro’s Domaine* Stuart Little LD-2. Lopp 4. 2140 m Il Vero Alfredo Lilla Longleg* Tiia Tempest* Only in Time O.C. Goliath* Euphoria W.F. Sannu Mustang* Forza Sting Oracle d’inverne Axl Brown

Valnes How Lovely* Don Draper Digital Satellite Lennox Laday Falcon W.F.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? Sveriges lagkapten Marcus Nilsson (till höger) kramar om inhopparen Andreas Eriksson, som kom in och vände Em-kvalmatche­n mot Luxemburg i Örkelljung­a.
Bild: ROBERT BOMAN Sveriges lagkapten Marcus Nilsson (till höger) kramar om inhopparen Andreas Eriksson, som kom in och vände Em-kvalmatche­n mot Luxemburg i Örkelljung­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden