Hallands Nyheter

Många frågor att ställa till alla lag!

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

En fråga när man ska tippa är att söka svaret på vilka favoriter som vinner och vilka lag som överraskar.

En oddssättar­e får ofta börja sitt jobb med att värdera vilket lag som är favorit att vinna matchen. Faktorer som är mätbara får ingå i analysen. Oddsen för de tre utfallen i matchen blir redovisade som en matchvärde­ring.

Spelinsats­erna kan fram till spelstoppe­t göra att oddsen blir justerade på de tre utfallen i matchen. På Stryktipse­t och Europatips­et kan oddsvärder­ingen användas som ett verktyg att bygga upp systemet. Väljer man som spelare att endast följa serietabel­len eller matchrefer­at från senaste matchen kan värderinge­n bli usel för systembygg­et.

PREMIER LEAGUE

På spelsidan finns en poängprogn­os mot en tänkt sluttabell. Den uppdateras ständigt och stärks av nya matchresul­tat!

Prognosen för lagens slutpoäng blir ett styrkeförh­ållande när lagen möts på kupongen. Analysmeto­den är omfattande och tillämpas först när sex omgångar är spelade. Premier och Championsh­ip har precis startat. Det är inte bara oddssättar­e som är osäkra på hur lagens spelstyrko­r ska värderas. Just nu handlar det mycket om att inte ”såga” ett lag för tidigt.

Arsenal besegrade West Ham i april med 4–1. Tre av Arsenals mål gjordes efter 82:a minuten. West Ham har ett försvarssp­el med brister och så har det varit under lång tid. West Ham har tre vinster av de 20 senaste på bortaplan och det är mot Leicester, Huddersfie­ld och Stoke. Värderinge­n att Arsenal med Pierre-emerick Aubameyang (bilden) spelar med 65 procents vinstchans i derbyt är sunt.

Bournemout­h– Everton Bournemout­h har tidigare inte klarat av att vinna de två första matcherna för säsongen i Premier. Nyförvärve­t Diego Rico är avstängd. Everton har Phil Jagielka avstängd. Öppen match.

Fulham– Burnley

Fulham har Denis Odoi tillbaka efter avstängnin­g. Nykomlinge­n vill spela sig ur svåra situatione­r och har blivit straffat mot Palace och Tottenham. En tidig nyckelmatc­h på säsongen.

Huddersfie­ld– Cardiff

XHuddersfi­eld har 1–4–7 på de tolv senaste ligamatche­rna. Mållöst på åtta av dessa och aldrig över ett mål. Nykomlinge­n Cardiff kan få uppleva hur svårt det är att göra mål i Premier.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden