Hallands Nyheter

Rosling får beröm av Obama

- TT

Factfulnes­s av den svenske professorn Hans Rosling finns bland de sommarböck­er som USA:S tidigare president Barack Obama rekommende­rar.

I ett inlägg på Facebook kallar Obama boken hoppfull och skriver att den handlar om potentiale­n för mänsklig framgång när vi baserar vårt arbete på fakta snarare än på nedärvda fördomar. Han kallar Rosling, som var känd för sina folkbildan­de föredrag om global hälsa och som avled i fjol, för en enastående internatio­nell expert på global hälsa.

I INLÄGGET BETONAR Barack Obama hur mycket han tycker om sommarläsn­ing. I år säger han sig ha varit uppslukad av nya romaner, en gammal

Han kallar Rosling för en enastående internatio­nell expert på global hälsa.

klassiker samt stärkts i sin tro på vår förmåga att gå framåt tillsamman­s när vi söker sanningen, det sista sannolikt med hänvisning till Factfulnes­s: tio knep som hjälper dig förstå världen.

UTÖVER ROSLING rekommende­rar expresiden­ten Warlight av Michael Ondaatje (om krigets effekter på familjer), Educated av Tara Westover (om en kvinna som växer upp i en preppers-familj i Idaho) och An American Marriage av Tayari Jones (om en felaktig fällande dom och dess effekter för ett ungt svart par). Han har även läst om Nobelprist­agaren V S Naipauls Ett hus åt Mr Biswas (om att växa upp i Trinidad och om postkoloni­al identitet) efter dennes död i augusti.

 ?? Bild: SUSAN WALSH ?? LÄSER SVENSKT. USA:S tidigare president Barack Obama läser just nu Hans Roslings bok.
Bild: SUSAN WALSH LÄSER SVENSKT. USA:S tidigare president Barack Obama läser just nu Hans Roslings bok.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden