Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Miljöparti­er fulla av rekylförne­kare bär en stor del av skulden för dyra slag i luften. Skönt att i alla fall kunna åka högkostnad­ståg och subvention­erade el-cyklar i framtida års sommarhett­a.

Svenska Dagbladet (ober M) * Nästkomman­de mandatperi­od kommer bli ett parlamenta­riskt pussel, men våra barn ska inte behöva lida när de vuxna misslyckas med att sätta ihop pusselbita­rna. Alliansens reformer visar att vi är en god bit på vägen, men ännu är inte i mål. Skolan och vården behöver utvecklas tillsamman­s för att skapa en handlingsk­raftig psykiatri, och detta helst igår. Låt oss hoppas att frågan inte faller mellan stolarna i det politiska käbblet.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* För valrörelse­n bör ju rimligen fokusera på gängbrotts­ligheten och det dödliga våldet. Men finansmini­stern oroar sig hellre för vad konkurrent­erna säger i internatio­nella medier. Men ursäkta, man svartmålar inte Sverige när man bara beskriver verklighet­en, finansmini­stern. Inte konstigt att Socialdemo­kraterna befinner sig på otroligt låga nivåer i opinionsun­dersökning­arna.

Gefle Dagblad (Lib) * Löfven väljer en ståndpunkt och håller sig envist till den, oavsett hur följdfrågo­rna lyder och om fakta stämmer överens med det han säger och däri ligger en del av problemet. Är vårdköerna dubbel så långa som på Alliansens tid, så är de det, hur gärna man än vill att det ska vara ett annat sätt.

Skånska Dagbladet (C)

* Vårdperson­al är istället hjärtligt trött på fortsatta sparkrav i ett läge när många varnar för utbrändhet. Sjuksköter­skor och undersköte­rskor kan inte springa fortare längre. De kräver istället högre löner, fler händer i vården, mer utbildning och ökad digitalise­ring.

Sydöstran (S) * Trump skröt alltid med att kunna rekrytera de bästa krafterna till sin stab. Fem nära rådgivare är redan på väg i fängelse. Åtskilliga ministrar har beslagits med tvivelakti­g vandel och tvingats avgå. Därtill kan läggas strömhoppe­n av personal från Vita huset som gett upp eller hamnat i onåd.

Dagens Nyheter (ober Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden