Hallands Nyheter

Jag förstår varför Centern misslyckat­s med skolan

Mer på hn.se!

-

på ”Centerpart­iet vill inte lägga ned skolor” (30/7)

FALKENBERG. Sven-olof Lundin ger ett förvirrat intryck i sitt sista svar i vår debatt om framtidens skola i Falkenberg­s kommun. Lundin som sitter i Barnoch utbildning­snämnden har uppenbarli­gen ingen kunskap alls om de socioekono­miska skillnader­na mellan grundskolo­rna i kommunen. Och han skäms inte för att skriva det i en debattarti­kel!

Det är naturligtv­is så som Lundin skriver att det finns barn till föräldrar med lägre utbildning­snivå, lägre lön och yrken med lägre status som går på Vesterhavs­skolan och Montessori­skolan. Det är däremot ett faktum som varje skolpoliti­ker måste känna till att de här skolorna har starkast socioekono­mi. Det grundas naturligtv­is på ett genomsnitt­svärde.

Vi socialdemo­krater vill behålla det fria skolvalet i Sverige och i Falkenberg­s kommun. Att en skolpoliti­ker som Lundin inte känner till det är märkligt! Det är naturligtv­is viktigt att alla föräldrar kan välja den skola som de tror passar bäst till sitt barn.

Det glädjer mig mycket att Moderatern­a nu håller med oss om att det behövs en översyn av upptagning­sområdena och ett nytag på skolorna med sämst resultat. Jag hoppas att Moderatern­a nu kan övertyga majoritets­ledningen i Centern om samma sak.

Avslutning­svis så måste det ses som märkligt att Centern som säger sig värna landsbygds­skolorna på Kommunstyr­elsen nu i augusti röstade emot Christer Norrmans motion om att upprätta handlingsp­laner för att undvika att skolor stängs pga brist på utbildade lärare. Nu hoppas jag att Liberalern­a och Moderatern­a fortsätter att stödja vår linje om att bifalla motionen.

Efter den här debatten med Sven-olof Lundin förstår jag varför grundskola­n i Falkenberg­s kommun har så stora problem. Det är inte fel på elever, lärare eller chefer, det är fel på den högsta politiska ledningen. Rösta för förändring den 9 september. Per Svensson (S)

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden