Hallands Nyheter

FBK jobbar nattskift på

BANDY: TVÅ MÅNADER KVAR TILL ELITSERIED­EBUTEN

-

Inne i Kungsbacka ishall håller konståknin­gsklubben fortfarand­e på med sin träning. Frillesås BK står på kö efter skridskovi­rtuoserna. Man får ta de istider som erbjuds när man inte har en egen hall.

– Men det är go mentalitet här för det. Det är det här vi har och då kör vi efter det. Visst hade det varit ultimat att få köra på stor plan redan nu. Men den elfte september går vi in på stor plan i Ale arena, säger nya tränaren Joakim Björkman, som varit på plats i hallen sedan halv åtta.

Mästarlage­t Edsbyn, som är FBK:S premiärmot­ståndare, har helt andra förutsättn­ingar.

– Edsbyn är förmodlige­n på is klockan fem och ligger och sover när vi går på, men vi är pigga och alerta, säger Joakim.

Tur då att materialfö­rvaltarna Bengt Wiklander och Urban Brodin laddat termosar med kaffe som killarna kan dricka.

– Från oss i styrelsen finns väl ett mål att vi ska kunna klara oss kvar utan kval. Om vi vinner matcherna mot rätt lag, säger Urban Brodin.

TUGGET GÅR I omklädning­srummet. Ute på parkeringe­n värmer Fredrik Åkerlind och Calle Johansson upp. Fotboll övergår till fotbollste­nnis. Johansson var en talang även där.

– Jag var med i Hammarby under juniortide­n, i deras talanglag.

Då han var 19 år tog han upp bandy igen. Inget vet hur bra han kunnat bli med lädret.

– Svårt att säga, men jag valde ju fotboll då för jag var duktig på det.

– Han bara ljuger! flinar Anton Lööf.

Calle Johansson är sugen att få komma in på isen.

– Det brukar ta två träningar sen brukar man vara inne i det, säger Calle.

TEMAT FÖR KVÄLLEN är: intensitet.

– Vi ska försöka få upp hög fart. Samtidigt ska vi redan nu börja prata om det vi vill göra. Små detaljer, inga stora grejer, säger Joakim Björkman.

Han har tagit tjänstledi­gt från sitt jobb som instruktör på bandygymna­siet i Rättvik och bor i Frillesås i sina föräldrars stuga. Eventuellt ska han plugga lite kurser i vinter. Första tiden som Fbk-tränare har Joakim upplevt som ”jätteinspi­rerande”.

– Det är en suverän trupp med underbara grabbar. Man har verkligen känt sig välkommen från minut ett. Sedan har man ju saknat västkusten. Jag har ju familjen här och Sjöaremoss­en är ändå hemmaplan. Och jag kan gå på IFK Göteborgs matcher också.

FBK har sju inplanerad­e träningsma­tcher. Den första spelas mot Lidköping den åttonde september. Angående motståndet i vinter så har Joakim redan mycket i banken.

Få elitlag startar sina träningar nio på kvällen. Men Frillesås BK gör det. – Just nu är man bara glad att få gå ut och träna två timmar på is och vi är ganska vana, säger Fredrik Johansson.

– JAG HAR sett många matcher och kommer kolla mycket nu under försäsonge­n. I oktober när vi står där ska vi ha bra koll.

Fbk-modellen blir att lita till

 ?? Bilder: MATTIAS NILSSON ?? BANDY PÅ LITEN YTA. Fredrik Johansson och Frillesås förbereder sig inför Elitserien på liten rink.
Bilder: MATTIAS NILSSON BANDY PÅ LITEN YTA. Fredrik Johansson och Frillesås förbereder sig inför Elitserien på liten rink.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden