Hallands Nyheter

Hult hoppas avgöra derbyt med foten

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se

I senaste matchen fixade Robert Hult de tre poängen till IK Norvalla med pannan. I fredagens derby på hemmaplan mot Åsa hoppas forwarden på nya mål. – Jag har nog bara gjort nickmål i år, så jag hoppas att den första med foten kommer mot Åsa, säger Robert Hult.

Forwarden åkte på en knäskada under 2016.

– Korsbandet och menisken gick då så det är väl lite därför jag bara gjort mål med pannan, säger Robert Hult.

PUBLIKEN PÅ NORVALLA IP och de som väljer att följa matchen via HN:S livesändni­ng kan räkna med tuffa tag i dubbel bemärkelse. Dels för att det är ett derby, dels att det är tabelltvåa­n som Norvalla tar sig an. Åsa har ett rätt stadigt grepp om andraplats­en, då laget har sju poäng upp till serieledar­en IFK Fjärås och lika många poäng ned till IF Leikin.

– Det vi behöver göra är att samla oss försvarsmä­ssigt och inte göra några enkla misstag för det kommer dem utnyttja direkt. Vi måste sätta de chanser vi får, säger Hult som senast mot Getinge på bortaplan gjorde matchens enda mål.

NORVALLA BEFINNER SIG på en sjundeplat­s i tabellen och har behörigt avstånd till botten och ligger tio poäng bakom Åsa.

I våras bjöd lagen på en spännande och svängig match som slutade 4–4. Norvalla hade ledningen i halvtid med 2-0, tappade till 2–4, men kunde kvittera på straff med två minuter kvar av matchen.

– De hade en annan växel i andra och vi orkade inte riktigt. Allt kan hända i ett derby. Det är mycket känslor och man ger inte upp någon gång. Det är de roligaste matcherna, säger Robert Hult, som vet vad de måste förbättra mot vårens drabbning:

– De gjorde mål mycket tack vare deras kvicka kantspelar­e. Där behöver vi täppa till. Vi behöver sätta press över hela planen och måste spela vår bästa match för året om vi ska vinna, avslutar den målsugna forwarden som så här långt av säsongen har snoterats för fyra fullträffa­r.

 ?? Bild: PRIVAT ?? MÅLSUGEN. IK Norvallas forward Robert Hult är laddad inför derbyt mot Åsa IF.
Bild: PRIVAT MÅLSUGEN. IK Norvallas forward Robert Hult är laddad inför derbyt mot Åsa IF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden