Hallands Nyheter

Liten rink

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

kollektive­t som spelat ihop i tre år. Grunden är lagd med fys och barmarkstr­äning.

– Man märker att alla i laget är ett snäpp bättre tränade. Det är ett steg upp nu. För egen del har kroppen hållit sig utan skador, säger Fredrik Johansson, som blir 32 år i oktober.

– Jag försöker intala mig att man är bäst vid 30-35. Jag tror jag peakar när jag är 33. Hoppas det i alla fall, skrattar Fredrik.

STATUSEN I TRUPPEN just nu? Ja, det finns tydligen en lucka att fylla.

– Truppen ser bra ut, sen får vi se om det kommer in någon till forward, säger Joakim Björkman. Tänker du på Edsbyn-matchen redan nu?

– Det är väl en bit dit. Det ska bli häftigt att möta svenska mästarna, men vi åker inte dit för att kolla på, utan för att göra en bra prestation. Fart och energi, det är Frillesåsa­ndan och vi ska vara rätt jobbiga att möta. Sen måste vi ha smartness. Gör vi misstag på fel ställen kommer vi straffas hårdare i år. Där gäller det att hitta en balansgång, säger Joakim.

PÅ ETT SÄTT kan spel på liten rink gynna laget.

– Det är mer intensivt och man får inte lika lång tid på sig med bollen. Man lär sig ta snabba beslut, säger Fredrik Johansson.

Passnings- och skottövnin­gar. Sedan spel på två mål. Träningen varar i två timmar. Vissa spelare är hemma långt efter midnatt. Därför är torsdagspa­sset rena lyxen. Med starttiden kvart i åtta... JOAKIM BJÖRKMAN

tränare, Frillesås

 ??  ??
 ??  ?? BOLLTALANG. Calle Johansson lattjar med boll på parkeringe­n.
BOLLTALANG. Calle Johansson lattjar med boll på parkeringe­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden