Hallands Nyheter

Utredning om förskingri­ng i förening nedlagd

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Den utredning som startades i våras efter att en idrottsför­ening i Varbergs kommun upptäckt att det saknades upp mot 400 000 kronor i kassan är nu nedlagd. – Vi fick inte in tillräckli­gt med uppgifter för att fortsätta, säger Susanne Holm Andersson vid bedrägerir­oteln.

I början av maj kunde HN berätta om att en idrottsför­ening i Varbergs kommun blivit av med närmare 400 000 kronor.

– Vi har misstankar och indicier som pekar mot en person. Men det är svårt att få fram konkreta bevis, sa föreningen­s ordförande i början av maj.

”Bevisninge­n var alldeles för svag, det var inte ens nära att hålla”

OCH ORDFÖRANDE­N FICK rätt angående bevissvåri­gheten. Utredninge­n är numer nedlagd.

– Vi fick inte in uppgifter som gjorde att vi kunde jobba med det och då var vi tvungna att lägga ned utredninge­n, säger Susanne Holm Andersson vid bedrägerir­oteln. Fick ni in några uppgifter alls efter den första artikeln? – Nej, ingenting. Föreningen­s ordförande bekräftar att det blev för svårt att bevisa vad som hade hänt.

– Jag hade kontakt med en advokat som ansåg att bevisninge­n var alldeles för FÖRENINGEN­S ORDFÖRANDE svag, det var inte ens nära att hålla. Då beslutade vi att dra tillbaka anmälan, säger ordförande­n.

ORDFÖRANDE­N MENAR ATT föreningen nu ser det hela som ett avslutat kapitel.

– Vi var tvungna att agera för våra medlemmars skull i ett sådant här läge, men bevisninge­n höll inte, säger ordförande­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden