Hallands Nyheter

Gott och blandat i helgen

- MARTIN ERLANDSSON martin.erlandsson@hn.se 010-471 53 40

Hej! Efter ett och ett halvt år som allmänrepo­rter är jag tillbaka på nöjesredak­tionen, där jag har jobbat sedan 1999. Fortsätt att höra av er med tips, så skriver jag så mycket jag bara hinner. Här kommer några evenemang i Halland som är värda att spana in.

Varberg: Live på Majas

Att ”fjärde bästa bandet i Lund” kommer till Majas vid havet i Apelviken i slutet av sommaren har blivit en tradition. I kväll är Torsson där för fjärde året i rad och lär spela klassiker som ”Det spelades bättre boll”, ”Klippan centrum” och ”Elmia jordbruksu­tställning”.

Torsson bildades 1976 och består nu av Bo Åkerström (sång, gitarr), Michael Sellers (gitarr, lap steel, sång), Thomas Holst (elgitarr, orgel, sång), Dan Persson (bas, sång), samt Rikard Swärdh (trummor).

Varberg: Sista sommarkväl­len

Många krogar avslutar sommaren med ett sista dansparty. En av dem är Societén i Varberg. DJ:S där på lördag är Johan Holt (Göteborg), JJ Dynamite (Varberg) och Jrob (Kinna). I pianobaren lirar Jakob Eriksson.

Gustaf Bratt i Falkenberg hade stängt förra lördagen, för att ladda inför lönehelgen, och kör på som vanligt även under hösten.

Varberg: Rock på Backstage

Den som vill höra hård rock kan med fördel bege sig till Backstage. På fredag lirar danska Killing klassisk trash metal. Bandet är relativt nytt, men medlemmarn­a rutinerade. Huvudakt samma kväll är amerikansk­a Vajra, med Annamaria Pinna i spetsen. New York-bandet har legat på Billboardl­istan och fått fina recensione­r av sin mörka, melodiska, progressiv rock med inslag av indiska tongångar.

När Dahlia ställer sig på scenen på lördagen är det också med en kvinnlig sångerska. Bandet har enligt egen utsago ”ett alternativ­t rocksound, där de flörtar med popiga melodier och hårda metalinsla­g”. Debutskiva­n blev klar 2017 och i somras spelade Dahlia på stora scenen på Vicious Rock Festival hemma i Trollhätta­n.

Varberg: Live på Django

För alla som gillar amerikansk folkmusik rekommende­ras singersong­writern Diane Patterson, som kommer till musikaffär­en Django på lördag. Hon spelar gitarr och ukulele och bland egna låtar med covers. Första soloalbume­t släppte hon 1991 och det femte i år, med Ani Difranco som gäst. Förband är butiksägar­en Mats Rösell.

Halmstad: Live på Kajskjulet

De sjöng om diamanter som en flickas bästa vän, och skumma möten i Rio. I morgon står 1980-talets dandy-kungar Lustans Lakejer på Kajskjulet­s scen.

Bandet var riktigt stort under några år, och nu har några av medlemmarn­a återförena­ts. Kvar från fornstora dar är Johan Kinde, Tom Wolgers och Christer Hellman, som numera har sällskap av Anders Ericson, Julian Brandt och Fredrik Hermansson.

Halmstad: Utomhusfin­aler

Det har varit en fantastisk sommar för landets uteserveri­ngar, med en till synes oändlig sol som en gigantisk strålkasta­re. Festligt, folkligt, fullsatt – som det heter.

Men allt har ett slut och i helgen är det final för två av Halmstads hetaste utescener: Kafé Rotundan (i kväll) och Tillsamman­s (i morgon lördag). På Rotundan spelar Mauv och Tillsamman­s invaderas av ett artistuppb­åd, bland annat skåbnska Kentz, som gör dansbandsv­ersioner av Kentlåtar.

 ?? Bild: PELLE ABELSON ?? ALTERNATIV ROCK. Dahlia frontas av sångerskan Rebecka Haak från Trollhätta­n och kommer till Backstage.
Bild: PELLE ABELSON ALTERNATIV ROCK. Dahlia frontas av sångerskan Rebecka Haak från Trollhätta­n och kommer till Backstage.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden