Hallands Nyheter

Enformigt med Denzel

- MATS JOHNSON

ACTION

THE EQUALIZER 2 Regi: Antoine Fuqua, USA, 2018 (121 min)

Kombinatio­nen regi Antoine Fuqua och huvudroll Denzel Washington resulterad­e 2001 i den innovativa snutfilmen Training day, som gav Washington en Oscar.

NÄSTA SAMARBETE The equalizer (2014), baserad på en gammal tv-serie, är mer ordinär, och sällsynt rå, action, men filmen fungerar inom sin genre, mest tack vare Washington­s karisma.

Övet till purfärska The equalizer 2 som, krasst uttryckt, är dålig med ett sällsynt enformigt manusupplä­gg. Alltså. Före detta elitsoldat­en Mccall (Washington) jobbar som taxichauff­ör i Boston. På fritiden läser han tjocka böcker (På spaning efter den tid som flytt), lagar mat och hjälper grannar som hamnat i någon form av knipa. Han är mysig i största allmänhet. Sedan går han ut och skjuter några busar och passar samtidigt på att rädda en kidnappad flicka. De här manusbitar­na, i den ordningen, upprepas in absurdum.

FILMEN, SOM SAKNAR en vettig storyline, känns gammal, typ Death wish-filmerna med Charles Bronson, och det är inte något positivt.

Bleka motspelare hjälper inte Washington. Han är för all del en övertygand­e actiongubb­e, men i de känslosamm­a scenerna, som är på tok för många, ligger han farligt nära pekoral.

Slutfajter­na i dagens amerikansk­a action- och superhjält­efilmer tar aldrig slut. I The equalizer 2 med resultat att filmen blivit en halvtimme för lång.

 ?? Bild: GLEN WILSON ?? DÅLIG UPPFÖLJARE. Denzel Washington hjälper grannar i knipa i den bleka The equalizer 2.
Bild: GLEN WILSON DÅLIG UPPFÖLJARE. Denzel Washington hjälper grannar i knipa i den bleka The equalizer 2.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden