Hallands Nyheter

Öka personaltä­theten i äldreomsor­gen

-

FALKENBERG. Med endast några veckor kvar till valet känner jag både en oro och förväntan. Hur kommer det politiska styret att se ut i Falkenberg­s kommun de kommande åren? Hur kommer det att se ut för de som bor el behöver omsorg i Falkenberg­s kommun de kommande åren?hur kommer det att se ut för alla som arbetar inom omsorgen i Falkenberg­s kommun de kommande åren?

Socialdemo­kraterna i Falkenberg­s kommun vill att det anställs fler personer inom äldrevårde­n. I dag ska allt färre personer hinna med allt fler arbetsuppg­ifter. Byråkratin ökar och de som arbetar direkt med de boende blir färre. Vi vill att personalen ska få en bättre arbetsmilj­ö. På så vis tror vi att arbetet inom omsorgen ska bli mer attraktivt. Vi tror att om personalen mår bra kommer de som behöver omsorg att få en bättre o tryggare vård.

I en rapport som fackförbun­det kommunal gett ut konstatera­r man att arbetsvill­koren inom den kvinnodomi­nerade sektorn är långt ifrån lika bra som inom den mansdomine­rade sektorn, t ex inom byggnads. Där konkurrera­r arbetsgiva­rna med höga löner, bra villkor, god arbetsmilj­ö och attraktiva arbetstide­r.

Är det så konstigt att allt färre väljer att utbilda sig till yrken inom omsorgen?

Kerstin Rosell (S) Vi publicerar ibland aktuella insändare och debattarti­klar tidigare på hn.se än i papperstid­ningen. Vi kan också publicera fler insändare i samma ämne på nätet än i pappret. Läs de senaste åsikterna

hn.se/åsikter

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden