Hallands Nyheter

Nya arbetstill­fällen när charkjätte växer

- JERRY CARLSSON 010-471 51 65 jc@hn.se

Charkuteri­fabriken i Halmstad tar över Icas bacontillv­erkning. En satsning som leder till 20 nya jobb.

Affären blev klar redan i maj men inte officiell förrän på torsdagen.

– Det är en stor ära för oss att få ta över Icas baconföräd­ling. Totalt handlar det om 80 ton bacon per vecka som ska saltas, rökas och skivas, säger Kent Svensson, vd.

Redan i dag tillverkar företaget 120–130 ton pålägg för Icas räkning.

För att Charkuteri­fabriken ska klara av att hantera de ökade volymerna kommer lokalerna att byggas ut med cirka 1 700 kvadratmet­er.

– Vi kommer totalt att investera runt 75 miljoner kronor i utbyggnade­n och en ny maskinpark som innefattar bland annat rökskåp, frysar och skivmaskin­er, säger han.

Satsningen kommer att skapa vd Charkuteri­fabriken nya arbetstill­fällen, stycken.

– Dessutom kommer vi att utöka vår personalst­yrka i färdigmats­anläggning­en i Söndrum med sju personer. Även den anläggning­en har gått över förväntan sedan vi körde igång den i maj i år. I dag har företaget 145 anställda. Kent Svensson räknar med att affären kommer öka Charkuteri­fabrikens omsättning med cirka 200 miljoner kronor per år.

Förra året omsatte företaget cirka 520 miljoner kronor.

– Förhoppnin­gsvis ska vi uppnå 1 miljard 2020. Med tanke på utveckling­en känns denna målsättnin­g ganska rimlig, säger Kent Svensson.

Om allt går enligt planerna ska den nya verksamhet­en dra igång i september nästa år. totalt 20

”Förhoppnin­gsvis ska vi uppnå 1 miljard 2020. Med tanke på utveckling­en känns denna målsättnin­g ganska rimlig.”

KENT SVENSSON,

 ?? Bild: JERRY CARLSSON ?? BYGGER UT. Charkuteri­fabriken i Halmstad kommer att investera omkring 75 miljoner kronor i en utbyggnad och en ny maskinpark.
Bild: JERRY CARLSSON BYGGER UT. Charkuteri­fabriken i Halmstad kommer att investera omkring 75 miljoner kronor i en utbyggnad och en ny maskinpark.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden