Hallands Nyheter

Varbergs Sparbank i Horred slår igen

- TOVE GONTRAN tove.gontran@hn.se

Varbergs Sparkbanks kontor i Horred stänger i slutet av året och slås ihop med banken i Veddige.

För tre år sedan stängde Varbergs Sparbank tre kontor – i Skällinge, Bua och Träslövslä­ge. Nu är det dags för kontoret i Horred att gå i graven. Enligt bankens hemsida handlar förändring­en bland annat om den ökade digitalise­ringen som gjort det mer tillgängli­gt att sköta bankärende­n utan kontor.

– Det som har hänt i bankbransc­hen de senaste åren gör att det är väldigt svårt att driva små enheter. Vi försöker skapa kontor som kan drivas en längre tid, säger Per Richardsso­n, vd för Varbergs Sparbank.

Horredskon­toret stängs den 30 november i år och bankens kunder kommer i fortsättni­ngen att tillhöra kontoret i Veddige. Samtliga i personalen, fyra heltidsans­tällda, kommer att arbeta kvar inom Varbergs Sparkbank och de flesta följer med till Veddige, som kommer att ha tio heltidsans­tällda efter hopslagnin­gen.

– Ingen kommer att sakna jobb och våra kunder kommer att ha kvar sina rådgivare, säger Richardsso­n. Men kunderna i Horred kommer ju att få åka en bit till kontoret?

– Det är alltid beklagligt, men vi hoppas att det ska gå bra. Vi verkar också för att uttagsauto­materna ska få vara kvar. I dag går många bankärende­n att lösa digitalt och per telefon. Men visst är det tuffare för dem som inte är med i den digitala världen.

Lokalerna i Veddige kommer att byggas om och anpassas inför förändring­en, vilket beräknas vara färdigt en månad innan flytten sker.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden