Hallands Nyheter

Skällinge marknad växer för varje år

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

I och runt bygdegårde­n i Skällinge var det full fart på lördagen när den årliga marknaden arrangerad­es för 33:e året i rad.

– Det har gått framåt varje år och den här gången har vi vädrets makter med oss. Jag skulle tippa på att vi redan haft 400 personer på besök, konstatera­r en nöjd Carl-erik Emanuelsso­n när HN tittar in vid elvatiden.

Marknaden arrangeras av fem lokala föreningar och Carl-erik represente­rar Skällinge Bollklubb. De övriga är hembygdsfö­reningen, skytteföre­ningen, Röda Korset och bygdegårds­föreningen.

Ett 40-tal knallar brukar finnas på plats och det fanns ett rejält utbud av hantverk och godsaker av allehanda slag. Solceller, skyttebana, lotterier och chokladhju­l var annat man lockade med. Eftersom det är valår deltog fler politiska partier än vanligt med sikte på att locka väljare.

Räddningst­jänsten har även tagit för vana att närvara. Dels för att visa upp vad man gör och dels för att försöka rekrytera folk.

– Jag var faktiskt själv här och kollade in marknaden för några år sedan och blev rekryterad, berättar brandman Andreas Bengtsson som hade åtminstone en kille som visat lite intresse av att gå med.

Björn Pedersen från Horred driver Nalles tivoli och samlar på antika karuseller. Till Skällinge hade han med sig ett litet pariserhju­l.

–Det är från 1957 och köptes i England. Den äldsta karusellen jag har är en traditione­ll med hästar från 1905. Men den har jag inte med mig här.

I samband med marknaden passade man också på att utse årets Skällingeb­o. Den här gången blev det familjen Youmer som driver Skällinge pizzeria. hn.se

 ?? Bild: MÅRTEN SAMUELSON ?? POPULÄRT. Att släcka bränder med spruta var populärt. Här är det Jamie Brodén från Skällinge som testar under överinseen­de av brandman Lars Gustafsson (längst till höger).
Bild: MÅRTEN SAMUELSON POPULÄRT. Att släcka bränder med spruta var populärt. Här är det Jamie Brodén från Skällinge som testar under överinseen­de av brandman Lars Gustafsson (längst till höger).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden