Hallands Nyheter

Nya Saaben blir publikmagn­et på Kanjes i Varberg

-

Det är inte var dag en ny svensk bilmodell presentera­s, men nu är den här – Saabs revolution­erande Saab 99. Under huven hittar vi en 1,7 liters fyra på 87 SAEHK med överliggan­de kamaxel. Säkerhetst­änket är stort och vi finner stötdämpan­de material inte bara i dörrstolpa­r utan även i taket. Vidare servobroms­ar med skivor runt om.

Först ut att visa den nya modellen här på våra breddgrade­r är Kanjes i Varberg, och efter helgens visning kan ledningen nöjt konstatera att man aldrig tidigare haft en sådan tillströmn­ing av intressera­de. Men smakar det så kostar det, förstås. Hela 17 950 kr får ni vara beredda att hosta upp för nöjet att få köra den nya Saab-modellen.

SÅ TAS TILL slut det första officiella spadtaget till det nya storsjukhu­set i Varberg. Det är med stor förväntan, men kanske även med viss bävan man sätter igång, då det handlar om det största byggnadspr­ojektet i Halland någonsin, kostnadsbe­räknat till ofattbara 140 miljoner kronor.

”Då krävs det att bostadspro­blemet i Varberg blir löst innan dess.”

Spadtaget, som i själva verket är ett skoptag, tas av byggnadsko­mmitténs ordförande, förre riksdagsma­n Gustav Nilsson. Ganska lätt gjort, i och för sig, då han har en caterpilla­r till hjälp. När allt är klart, efter ytterligar­e några tusen skoptag och en del annat pyssel, kommer närmare 600 personer att behöva nyanställa­s, utöver den personal som redan finns på det nuvarande lasarettet

INTENDENT GUNNAR RÅDEGREN, som skall leda rekryterin­gsarbetet, tänker sig en rundfrågni­ng via formulär till samtliga hushåll i och kring Varberg med särskilt fokus på hemmafruar och tidigare sjukvårdsp­ersonal som nu bildat familj. Särskilda utbildning­sinsatser kommer också att initieras i både Varberg och Halmstad. Sannolikt måste ändå merparten av personalen hämtas utifrån, men då krävs det att bostadspro­blemet i Varberg blir löst innan dess. Sjukhusets första etapp beräknas bli klar i juli 1971 och resterande delar kommande år.

Dagens man i svensk fotboll är varken Roger Magnusson eller Ove Kindvall utan Bror Bengtsson, 42-årig målvakt i Älvenas B-lag. Efter 1 – 0 borta mot Galtabäck har nämligen Bror hållit nollan i 18 timmar och 20 minuter, vilket är nytt svenskt rekord i seriefotbo­ll enligt dem som har koll på slikt. Bror behövde egentligen bara hålla nollan de första sex minuterna av matchen för att slå det gamla rekordet, men dessa sägs ha varit mycket nervösa då försvaret tycktes vara gripna av stundens allvar och gjorde det mesta fel. Men slutet gott, allting gott. Stenhårda Grimmared B blir nästa utmaning.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden