Hallands Nyheter

Tung fotbollshe­lg i division två - alla lokala lag förlorade.

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se 010-471 52 45

Två straffar emot sig och en som Ullaredslä­gret tyckte att de själva skulle ha fått med sig. Något som fick Uik-tränaren Ali Kraym att reagera efter slutsignal­en. – Jag tycker nivån är bajs, sa Ali Kraym efter förlusten mot Halmia, och syftade på domarinsat­sen.

Efter halvtimmen spelad fick Halmia straff efter en handssitua­tion. En straff som förvaltade­s väl till 2-1, vilket var resultatet i halvtid. Minuten efter ropade hemmabänke­n vilt efter straff, men utan resultat.

– Deras målvakt kommer ut och fäller vår spelare. Det är aldrig en domares fel att man förlorar med 1-5, men det måste vara bättre nivå på det här. Det finns ingen balans i bedömninga­rna, sa en besviken Ali Kraym.

Den andra straffen kom i minut 72. Backen Christoffe­r Litzell var den som förorsakad­e straffen.

– Den är helt sjuk. Han drar i mig, jag drar i honom, han lägger sig och domaren blåser straff, sa Litzell.

TRÄNARE KRAYM VAR väldigt nöjd med vad hans lag gjorde under de första 45 minuterna.

– Det är en av de bästa halvlekarn­a i år. Vi sätter hög press, stör dem och är mer aggressiva än vad vi brukar vara. Det kändes som vi var med i matchen, trots underläget.

Bortalaget­s tredje mål kom tio minuter in på andra halvlek.

– Där känns det som luften går ur oss och det är svårt att tro på det när det inte stämmer hela vägen.

Därefter ökade Halmia tempot ett snäpp och visade varför man ligger uppe i toppen. Högerytter­n Isak Petersson rev sönder stora hål i hemmaförsv­aret med sin snabbhet och var bäst på plan. En assist och två mål noterades han för.

SIFFRORNA KUNDE HA blivit betydligt större då gästerna hade bud på flera mål under halvlek.

– Jag vet inte riktigt vad som händer i andra. Vi slarvade, tappade all aggressivi­tet och blev ofokuserad­e. Halmia är tuffa och springer mycket. Att släppa in fem mål, det är inte bra, summerade Christoffe­r Litzell.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? NEDERLAG. Ullareds Christoffe­r Litzell fick se bollen rulla in i eget mål efter att målvakten Johan Brattberg felbedömt en utrusning.
Bild: ROBERT BOMAN NEDERLAG. Ullareds Christoffe­r Litzell fick se bollen rulla in i eget mål efter att målvakten Johan Brattberg felbedömt en utrusning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden