Hallands Nyheter

Femte raka för Böljan

Böljan Falkenberg höll koll på Kvarnsvede­ns skytteliga­ledare Temwa Chawinga. Istället kunde Böljanförs­varet inte stoppa forwardsko­llegan Sofia Giraud.

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se

– Siffrorna talar sitt tydliga språk, sa Tobias Barin, tränare i Böljan Falkenberg, efter 0–4-förlusten.

Den negativa trenden förlängdes i Borlänge och innebar att Böljan inkasserad­e sin femte raka förlust i Elitettan.

– Första halvlek är okej. Vi håller dem på rätt sida. De får ta mycket distansavs­lut som inte är så farliga. Sen släpper vi till lite för många hörnor och till slut är de snäppet starkare fysiskt och sätter ettan, sa Tobias Barin.

Det var Sofia Giraud som nådde högst och gav hemmalaget ledningen. Backen Jennifer Andersson var nöjd med vad laget presterade under de första 45 minuterna.

– Det var en tuff match och Kvarnsvede­n var bra, men jag tycker vi håller bort dem. De kommer till lägen, men vi jobbar som ett lag, sa Andersson.

MEN SOM SÅ många gånger förr föll försvarssp­elet ihop, aggressivi­teten försvann och baklängesm­ålen kom som ett brev på posten. Giraud utökade Kvarnsvede­ns ledning i minut 51.

– Vi kom inte upp i press och hon fick gå på ett lätt avslut. Där tappar vi tron och proppen går tyvärr ur, sa Barin.

Forwarden krönte sin insats för dagen med att fullborda ett hattrick fyra minuter senare.

– Alla trodde att bollen var död, men helt plötsligt kom de tre mot två och det blev ett friläge för Giraud. Det är slarv och effekten av att man ger upp. Egentligen var det ingen målchans från början, sa Barin.

JENNIFER ANDERSSON GAV sin analys av den andra halvleken och det tredje målet.

– Vi kommer lite fel i pressen och det ställer hela laget. Vi kommer inte upp i den nivån som vi hade i första. Det känns som vi inte riktigt tar det sista jobbet. Vi sa till varandra efter trean att ta tag i spelet igen och sen satte vi vårt presspel igen. De kom inte till de farliga lägen på samma sätt som innan, sa Andersson.

Tobias Barin kände sig besviken över att laget föll tillbaka i samma gamla mönster som de gjort flertalet gånger under säsongen.

– Vi har gjort lite för många dåliga andra halvlekar. Om jag hade svar på vad det beror på hade jag gjort den förändring­en direkt. Vi fick inte ihop det energimäss­igt och hängde inte med fysiskt idag, konstatera­de Böljanträn­aren.

TROTS ATT LAGET har olidligt svårt med målprodukt­ionen och att poängen lyser med sin frånvaro finns hoppet fortfarand­e kvar.

– Vi har allt att vinna. Det är klart vi tror på oss, annars hade vi inte spelat den här matchen, avslutade Andersson.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? NYTT NEDERLAG. Jennifer Andersson och hennes Böljan Falkenberg fick se sig besegrade mot tabellfyra­n Kvarnsvede­n.
Bild: ROBERT BOMAN NYTT NEDERLAG. Jennifer Andersson och hennes Böljan Falkenberg fick se sig besegrade mot tabellfyra­n Kvarnsvede­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden