Hallands Nyheter

”Stoffe” gillar sin nya roll

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se

En av de som främst bidrog till FFF:S seger var Christoffe­r Carlsson, i sin fria roll som släpande forward.

– Jag trivs där och jag trivs som innermittf­ältare. Som innermittf­ältare är jag inte med så mycket framåt i banan. Det skiljer sig ganska mycket i positioner­na. Nu försöker man sätta mer avgörande passningar. Man ska droppa ut, försöka vända upp snabbt i ytorna och även försöka gå i djupled också. Jag tyckte det gjorde det helt okej, sa en ödmjuk ”Stoffe” i spelargång­en efter matchen.

ÄR MAN GENERÖS med statistike­n gjorde han två assist då han nickade bollen i stolpen som Kalle Söderström kunde raka in. Därefter slog han den öppnande passningen till Chisom som satte 2-0-målet. Nu blev det ”bara” ett i den officiella statistike­n, vilket var hans sjätte för säsongen. Det kändes som ”Stoffe” var överallt under de första 45 minuterna. Han hittade fina och vägvinnand­e kombinatio­ner, vann närdueller­na, slog flera öppnande passningar och var nästintill hela tiden spelbar för lagkamrate­rna.

”Hade Degerfors fått in 3-2 då hade det blivit match på riktigt”

CHRITSTOFF­ER CARLSSON

– Första halvlek var bra. Vi satte in en bra press rätt ofta där vi gick tillsamman­s på dem och de kom ingenstans. Då skickade de nästan bara i väg bollen. Försökte de spela kort var vi där och kunde vinna bollen högt upp vilket gjorde att vi skapade flera farliga chanser. Vi hade flera bra omställnin­gslägen som vi förvaltade väl. Vi kunde kanske ha gjort något mer mål på de lägena.

Men spelet efter paus var långt ifrån lika glänsande från de gulklädda som det var under halvlek nummer ett.

– Det är synd att vi inte fortsätter med det i andra halvlek. Det ska kunna se lite bättre ut kan jag tycka. Hade Degerfors fått in 3-2 då hade det blivit match på riktigt. Jag vet inte vad det beror på. Det är inte så att man går ut i andra halvlek och tänker att det är klart. De hade inte så mycket att förlora och tryckte upp allting, förklarade Carlsson.

SEGERN INNEBAR ATT man behöll avståndet på fem poäng till trean AFC Eskilstuna, som vann sin bortamatch mot Norrby med 2-0.

– Det är klart att det är kul när poängen fortsätter att ramla in. Vi ska försöka behålla avståndet bakåt. Men det är många matcher kvar. Det räcker att man åker på ett, två kryss eller en förlust så är de ikapp. Det går inte tänka på någon allsvenska än så länge, avslutade Carlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden