Hallands Nyheter

Gif blev en munsbit för Lindome

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Varbergs Gif kunde ha hoppats på en cupbaksmäl­la för seriesuver­änen Lindome. Men skrällen var aldrig nära. – Jag tycker att de är i en klass för sig själva i den här serien, sa tränare Halda Kabil

VARBERGS GIF LINDOME

(0–2)

0 4

I torsdags kväll cupspelade Lindome mot Norrby och föll med 0-1. Men det var svårt att påstå att det märktes att gästerna bara fått vila i två och ett halvt dygn.

– Lindome är ett fruktansvä­rt bra fotbollsla­g men jag tycker att vi står upp bra, framförall­t i första halvlek, sa Halda Kabil. FRAMFÖRALL­T HADE UNGE Rasmus Cronvall ett kanonläge att kvittera till 1-1 när han frispelade­s fint av Kreshnik Kameraj. Förre Boismålvak­ten Peter Dahlbegr stod dock för en fin parad och kort därefter kom istället 0-2.

– När de sen gör 0-3 i början av andra halvlek så är matchen död, sa Halda Kabil.

Rasmus Cronvall fick en ny chans att putsa siffrorna när han blev helt ren efter försvarssl­arv. Men inte nog med att han missade målet, i samband med att han slet sig fri fick han en smäll mot vristen och fick bryta matchen.

– Vad vi tror nu så är det inget allvarligt, sa Kabil.

VARBERGS GIF HAR stora skadeprobl­em och varken Isac Johansson eller Jesper Åberg kommer komma tillbaka under den här säsongen. Matchen mot Lindome var också Magnus Bertilsson­s sista då han nu flyttar för studier.

– Det är de här spelarna som kommer få förtroende­t under resten av säsongen. De gjorde det bra idag så varför skulle de inte göra det i höst, sa Halda Kabil.

”Vad vi tror nu så är det inget allvarligt” HALDA KABIL om Rasmus Cronvalls skada

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden