Hallands Nyheter

Riktigt tuffa beslut för Joakim Persson

Liverappor­tering

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Trots segern mot Gais blir det två ändringar i Bois startelva. Konkurrens­en är hård i den skadefria truppen. – Det är lite smärtsamt att vissa som gjorde en bra match i cupen inte ens kommer med på bänken, säger tränare Joakim Persson.

Varbergs Bois tog senast en välbehövli­g trepoängar­e mot Gais, lagets första sedan början av maj. Lägg därpå veckans storseger i cupen mot Karlskrona UF och det är inte konstigt att det sprudlar av positiv energi på Påskbergsv­allen.

– Vi vet att om vi kommer upp i nivå så är vi svårslagna. Vi hoppas kunna rida vidare på vågen efter de här vinsterna, säger Joakim Persson.

TVÅ ÄNDRINGAR BLIR det i startelvan jämfört med matchen mot Gais. Ut ur elvan försvinner Joakim Lindner och Teddy Bergqvist. In kommer Hampus Zackrisson, tillbaka från skada, och nye Keanin Ayer. Zackrisson tar plats i mittförsva­ret och knuffar ut Sebastian Möller på en kant.

– Det här är första gången i år som det har känts som ett riktigt helvete att behöva välja bort spelare från både startelva och bänk, säger Persson. Vad hoppas du att Ayer kan bidra med?

– Jag hoppas att han kan göra folk omkring sig ett snäpp bättre. Jag tror han kan sätta flera av våra spelare i bra lägen, även om man kanske inte ska sätta för stor press på en 18-åring.

MOTSTÅNDAR­NA I Jönköpings Södra har också haft en tuff säsong. Många trodde att laget skulle vara * Matt Pyzdrowski - Sebastian Möller, Hampus Zackrisson, Jesper Modig, Jakob Bergman - Keanin Ayer, Albert Ejupi, Erik Zetterberg, Nahom Girmai, Adama Fofana - Izuchukwu Emeh

med och fajtas om uppflyttni­ng, men det har blivit raka motsatsen.

Dessutom har klubben nyligen genomfört sitt andra tränarbyte för säsongen. Ansvarig numer är Andreas Brännström, som blev tvåa i fjol med Dalkurd. Även J-södra gick vidare i veckans cupspel efter en sen vändning mot Hudiksvall.

– Vi utgår från att vi inte vet någonting. Vi fokuserar mest på vårt eget spel och anpassar oss efter hur de startar matchen, säger Persson och fortsätter:

– De är väl i en situation som de inte hade förväntat sig inför säsongen. Självklart har han (Brännström) försökt spruta in energi i spelarna och det kommer bli viktigt att inte bjuda på något de första 15-20 minuterna.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? HN liverappor­terar från matchen på Stadsparks­vallen med start 18.45 på ANGENÄMA PROBLEM. För första gången den här säsongen har Joakim Persson en helt skadefri trupp att tillgå.
Bild: MICHAEL ERICHSEN HN liverappor­terar från matchen på Stadsparks­vallen med start 18.45 på ANGENÄMA PROBLEM. För första gången den här säsongen har Joakim Persson en helt skadefri trupp att tillgå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden