Hallands Nyheter

Vem driver KD polemik emot om sjukhuset? Har någon föreslagit nedläggnin­g? undrar M-politiker.

-

på ”Varbergs sjukhus ska utvecklas, inte avvecklas” (20/7).

VARBERG. Vi undrar vem KD i måndagens tidning polemisera­r emot. Är det någon som föreslagit nedläggnin­g av Varbergs sjukhus, dess akutmottag­ning eller förlossnin­gsavdelnin­g?

VAD SOM DÄREMOT har skett är att regionens tjänstemän skall utreda investerin­gsbehovet på sjukhuset, som börjar närma sig 50-årsdagen. Alla någorlunda insatta förtroende­valda i regionen känner till att det finns betydande behov inom fastighete­n. Vilka de är och hur de på lämpligast­e sätt skall åtgärdas är väl ändå ett rimligt utrednings­uppdrag. I samband därmed är det också angeläget att se hur våra sjukhus kan bli effektivar­e i syfte att ge hallänning­arna bästa möjliga vård. Att det kan innebär att vissa specialite­ter precis som i dag koncentrer­as till något av sjukhusen är ju inte något konstigt. Det finns begränsnin­gar både när det gäller personaloc­h ekonomires­urser, som gör att det kan vara nödvändigt. Inte minst ur kvalitet- och patientsäk­erhetssynp­unkt. Att ur detta dra slutsatsen att akutmottag­ning eller förlossnin­g är hotade är att sprida onödig oro. Förlossnin­gsavdelnin­gen i Varberg har stor omfattning och hanterar ungefär lika många förlossnin­gar som Halmstad. Norra Halland har en stor och ökande befolkning som givetvis måste ha fortsatt tillgång till god vård.

INOM VÅRT PARTI, Moderatern­a, är i vart fall inte någon nedläggnin­g av akutmottag­ning eller förlossnin­gsavdelnin­g aktuell och såvitt vi känner till har inte heller något annat parti uttryckt uppfattnin­gar i den riktningen.

Inger Svensson (M) Gösta Bergenheim (M) 1:a och 2:a namn på partiets

regionvals­edel i Varberg

 ?? Bild: DANIEL MOLUND ?? AKUTVÅRD. Norra Halland har en stor och ökande befolkning som givetvis måste ha fortsatt tillgång till god vård.
Bild: DANIEL MOLUND AKUTVÅRD. Norra Halland har en stor och ökande befolkning som givetvis måste ha fortsatt tillgång till god vård.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden