Hallands Nyheter

Rådet efterfr

IDROTT: POLITIK

-

Idrottsråd­et i Varberg vill att politikern­a har framförhål­lning när staden växer. Anläggning­ar, konstgräs och bidrag är föreningar­nas hjärtefråg­or.

Idrottsråd­et i Varberg har funnits sedan 2006 och fungerar som Hallands idrottsför­bunds förlängda arm i kommunen.

En dryg vecka före valet träffar vi ordförande­n Hans-erik Bengtsson och Peter Ideböhn. De berättar att rådet under året träffat företrädar­e för alla de politiska partierna var för sig.

– Vi ställde frågan: vad betyder idrotten för Varbergs kommun? säger Hans-erik Bengtsson.

Som underlag för diskussion­en hade de enkätsvar som man fått in från kommunens drygt 90 föreningar.

– Generellt handlade det om anläggning­ar, konstgräs och bidrag om bättre stöd, säger Hans-erik.

– Det var jätteposit­iva möten. Alla tycker det här är viktigt, säger Peter Ideböhn och tillägger:

– Samtidigt enligt utveckling­splanen kommer vi vara 20 000 fler invånare 2030 - vilket sätter stora krav på oss idrottsför­eningar. Han fortsätter: – Gymnastike­n är jätteglada för sin nya anläggning (Tresteget), men nu har de oerhörda köer igen. Wic är en renommerad duktig förening som hamnat i utrymmes- och ekonomiska svårighete­r. De behöver snart en hall till för att komma på grön kvist med sina event och bli en större klubb igen.

– Handbollsk­lubben ser en tillväxt på två till fyra hallar till 2025 som vi kan ha behov av.

DÄRFÖR RIKTAS BLICKARNA mot Sparbanksh­allen som blir Arena Varberg.

– Vår målsättnin­g är att bygga ut Arena Varberg med en eller två hallar. Orsaken till det är att vi vill spara pengar till kommunen. Det hjälper många föreningar plus att staden får bättre utställnin­gsmöjlighe­ter, säger Peter Ideböhn.

Herrarna hänvisar också till en krönika i GP, ”Ge idrotten en mycket viktigare roll i samhället” som belyser ökningen av kriminalit­et i takt med att idrottsför­eningar läggs ner i Göteborg.

 ??  ?? LYSSNAT. Hans-erik Bengtsson och Peter Idehöhn, två representa­nter från Idrottsråd­et i Varberg, som har tagit in enkätsvar
LYSSNAT. Hans-erik Bengtsson och Peter Idehöhn, två representa­nter från Idrottsråd­et i Varberg, som har tagit in enkätsvar

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden