Hallands Nyheter

Elever slår larm om dålig luft

- FREDRIK LARSSON 010-471 53 67 fredrik.larsson@hn.se

Återigen larmar elever på Falkenberg­s gymnasiesk­ola om dålig luft i hus 7. Nu stängs den så kallade ”Vinden” för lektioner till salarna har kontroller­ats.

Falkenberg­s gymnasiesk­ola har beslutat att stänga lektionssa­lar i hus 7. Anledninge­n är att elever klagat på dålig luft. Nu ska det undersökas om den dåliga arbetsmilj­ön beror på ventilatio­nen eller svartmögel.

Det är inte första gången som det är problem på den så kallade ”Vinden”, våningen högst upp i hus 7.

I mars talade en elev ut i Hallands Nyheter om att han fått problem med både andning och trötthet när han vistats där.

–Jag kan inte förstå att man håller kvar oss i huset. Det luktar illa, luften är dålig och ventilatio­nen är jättedålig. Om det är en fuktskada eller vad det är, det vet jag inte. Men det är inte bara på våning fyra det är dåligt – hela huset har brister, sade han.

”Jag kan inte förstå att man håller kvar oss i huset. Det luktar illa, luften är dålig och ventilatio­nen är jättedålig.”

ELEV

Det har gått ett halvår och problemen kvarstår. Barn- och fritidspro­grammet har fortfarand­e lektioner på ”Vinden” och återigen larmar elever om problem med trötthet och koncentrat­ionssvårig­heter.

Lars Leijström, rektor för barnoch fritidspro­grammet, säger att han har pratat med oroliga elever. Därför ska fastighets­ägaren Fabo kontroller­a lektionssa­larna.

– För några år sedan var det en genomgång av fastighete­n och vi fick okej på att vara där. Det är självdrags­ventilatio­n, därför kan det uppfattas som att syret tar slut. Men det går att hålla lektioner korta stunder där, men inte en hel dag, säger Lars Leijström .

Någon timme senare ringer Lars Leijström tillbaka till Hallands Nyheter. Nu har han beslutat att stänga ”Vinden” helt tills fastighete­n har kontroller­ats.

– Jag har hittat en möjlighet som gör att vi kan ta bort alla lektioner där, säger han.

 ??  ?? DÅLIG LUFT. Falkenberg­s gymnasiesk­ola har problem med dålig luft i hus 7. Nu ska salarna på översta våningen undersökas.
DÅLIG LUFT. Falkenberg­s gymnasiesk­ola har problem med dålig luft i hus 7. Nu ska salarna på översta våningen undersökas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden