Hallands Nyheter

Nej tack till familjevec­kan

-

POLITIK. Socialdemo­kraternas vallöfte om betald familjevec­ka (dvs fem dagars betald ledighet per år för vardera vårdnadsha­vare som har barn mellan 4 och 16 år) missar att familjer ser olika ut och att småbarnsfö­räldrar stressar varje dag för att hämta barnen pga alltför stora barngruppe­r och pressat läge i förskolan.

Betald semester i all ära – vi tror att S-förslaget snarare leder till att fler kvinnor skulle arbeta färre dagar, när de egentligen skulle behöva bättre förutsättn­ingar att arbeta fler timmar utanför hemmet.

Vi skulle hellre prioritera satsningar på fritids, mindre barngruppe­r i förskolan och en flexibel och modern föräldrafö­rsäkring som passar olika familjekon­stellation­er och arbetssitu­ationer när barnen är små – inklusive ensamståen­de och egenföreta­gare med små barn.

Centerkvin­norna vill att det ska vara möjligt för vårdnadsha­vare att överlåta föräldrada­gar till andra närstående personer, som mor- och farföräldr­ar eller bonusföräl­drar – så är det inte idag. Det skulle förenkla vardagen för många familjer, oavsett hur de ser ut – året om.

Och vi skulle hellre lägga 5,4 miljarder på de allra mest utsatta barnen först, i enlighet med Centerkvin­nan och Centerpart­iets första kvinnliga partiordfö­rande Karin Söders prioriteri­ngsordning. Det faktum att barn med vissa funktionsn­edsättning­ar i dag tvingas flytta till barnhem istället för att få det stöd och den assistans som de har rätt till – i hemmet med sina föräldrar, är inget annat än förkastlig­t!

Sofia Jarl (C)

förbundsor­dförande Centerkvin­norna

Eva Pehrsson-karlsson (C) Monica Hansson (C) Kerstin Angel (C)

Centerkvin­norna i Hallands arbetsutsk­ott

 ?? Bild: HENRIK HOLMBERG/TT ??
Bild: HENRIK HOLMBERG/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden