Hallands Nyheter

Tvååker föll tungt men är fortsatt bara två poäng från kval.

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se 010-471 52 45 FOTBOLL: DIVISION 1 SÖDRA

Två fasta situatione­r fällde Tvååkers IF i jakten på topptrion. – Det blir mycket tuffare efter den här förlusten, sa Rasmus Andersson efter 2-1-förlusten mot Ljungskile SK.

Ljungskile som krigar för nytt kontrakt tog tre blytunga poäng i bottenstri­den. Och tunga var gästerna även spelmässig­t. Tvååker hade förtvivlat svårt att komma upp till den sista tredjedele­n och få till avslut.

– Det är mycket kamp och inte mycket skönspel. Ljungskile är skickliga taktiskt och stänger våra kanter som vi firat stora triumfer på under säsongen. Vi har svårt att anpassa oss och hitta nya lösningar, analyserad­e Rasmus Andersson.

RAKT IGENOM HELA matchen var det många tuffa dueller, mycket snack och någon som ifrågasatt­e i princip varje avblåsning. Gästernas ledningsmå­l kom på hörna i den 38:e minuten. Mittbacken Alexander Mellqvist var starkast i en duell, satte fram vänsterfot­en och bollen satt i det bortre hörnet.

Robert Lipovac hade den första kvalificer­ade målchansen för hemmalaget, tio minuter in i den andra halvleken. I trängt läge fick han till ett hårt skott som tippades upp i ribban av bortakeepe­rn, och ut. Samme Lipovac låg bakom kvittering­en. Med en fin nedtagning och en snabb vrickning kom han till skottläge, men hakades upp och tilldelade­s en straff. Inhoppande Oliver Nedanovski slog kyligt in 1-1-målet.

– Då trodde vi att ”nu kör vi”. Vi har varit med om att vända matcher innan. Men den totala anstormnin­gen som ett topplag bör ha uteblev, sa Rasmus Andersson.

EN FINT SLAGEN frispark senare från gästernas Robin Strömberg i den 85:e minuten och förlusten var ett faktum.

– Det är alltid tungt att förlora, speciellt på hemmaplan och på det sättet. Det är en match vi måste vinna. I första halvlek slarvar vi med enkla grejer och är dåliga, sa Mattias Lindström, tränare i Tvååker, som fortsatte i sin matchanaly­s:

– Jag är besviken, men det är inte bara mörker. Vi gör ett ordentligt försök i andra, men Ljungskile var bra efter vårt mål. Vi var egentligen inte nära att vinna matchen. Men man kan inte låta ett mål förstöra en hel säsong, sa han och syftade på den avgörande frisparken.

DET DELADES SAMMANLAGT ut sex varningar. En siffra som kunde ha varit betydligt högre.

– Det var en tuff match. Ljungskile är tyngre och fysiskt bättre än oss och vi vill så klart inte vika ned oss. Det blir mycket smällar och gnälligt, men inget som spårade ut.

Trots de uteblivna poängen ser Lindström positivt på fortsättni­ngen.

– Så länge vi kan jaga så kommer vi göra det. Det är tio matcher kvar, avslutade Lindström.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? NOLL POÄNG. Tvååkers IF och Rasmus Andersson inkasserad­e säsongens sjätteförl­ust efter 1–2 hemma mot Ljungskile SK.
Bild: KRISTER ANDERSSON NOLL POÄNG. Tvååkers IF och Rasmus Andersson inkasserad­e säsongens sjätteförl­ust efter 1–2 hemma mot Ljungskile SK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden