Hallands Nyheter

Över 1 600 cyklister gjorde upp i Bockstenst­uren.

- CYKEL: BOCKSTENST­UREN MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Det är ordning på torpet igen. I en spurtstrid besegrade Michael Olsson sin teamkompis och tillika fjolårsvin­naren Emil Lindgren. Bästa dam blev Emmy Thelberg.

Tiomilaren i Bockstenst­uren 2018 gick som väntat till Serneke Allebike. Men det blev inte favoriten och regerande mästaren Emil Lindgren som rullade först över mållinjen vid Societén utan Michael Olsson som vann tävlingen för tredje gången. Olsson vann även 2015 och 2016.

– Det här är alltid ett hårt lopp. Det är ju 100 kilometer och det känns extra långt, sa Olsson.

Sju kilometer före mål ledde han med sexton sekunder för Emil Lindgren. Ett avstånd som krympte till fyra sekunder vid förvarning­en nere vid Fästningen.

– Vi kom ikapp några motionärer och det går inte riktigt att zickzacka sig fram, men man får köra så gått det går, sa Michael Olsson.

han undan - efter

OCH VISST HÖLL en rysare.

– Jag har redan vunnit totala cupen, så Micke fick bästa läget i sista kurvan och sen sa jag: nu kör vi om det. Men idag spurtade han bättre än mig, sa Emil Lindgren.

Fyran Alexander Wetterhäll satte färg på loppet i långa stunder men blev påkörd med dryga milen kvar.

– Då låg jag först och fortsatte rulla. Sen såg jag att Kalle Friberg

och Emil var uppe, och då visste man att Wetterhäll var okej. Vi är konkurrent­er, men ingen av oss vill någon annan illa, betonade Michael Olsson.

LIKA DRAMATISKT BLEV det inte på damsidan. Emmy Thelberg, 28, var i en klass för sig. Men fick draghjälp av herrarna.

– Jag försökte hänga med så gott jag kunde. Jag stack på en gång och sen såg jag inte vad resten av tjejerna låg, sa Emmy Thelberg från Team TCM.

Det kom lite duggregn under dagen, men annars var det uppehåll mest hela vägen. Men det var blött i markerna sen fredagen.

– Det kräver mycket från en tekniskt. Det är kurvor och slirigt, man halkar runt mycket och får verkligen trycka på. Jag jobbade på från start, men det är långt, den längsta tävlingen i cupen och bara det är en utmaning, sa Emmy.

Veteranen Åsa Erlandsson, Varbergs MTB, blev trea i loppet efter Erica Zetterlund från Hjo. Men Åsa hade det tufft och sjönk ner vid en reklamskyl­t efter målgången.

– Jag tycker jag hade en bra start, men från första backen fick jag slita fruktansvä­rt, där och till mål. Jag försökte hänga med (Erica), med strulade i skogen och hamnade helt ensamt. Då är det svårt att få fart. Jag tänkte, jag rullar väl i mål för det var så jobbigt, men tog mig samman. Man fick prata med sig själv, sa Åsa Erlandsson.

TOTALT KOM 1616 cyklister till start i alla klasser. En av de många hjältarna var Kristian Norberg Johansson, 48, från Tollered, som körde 50 kilometer motion på drygt 2,5 timme.

– Kedjan hoppade. Sista 150 meterna fick jag spurta i mål och springa. Det var väl tur att det var här. Hade det var tidigare hade jag fått lägga på den, jag har med mig grejer. Hur var det där ute?

– Det har gått bra, men sista milen var riktigt jobbig.

 ??  ??
 ??  ?? BÄST IGEN. För tredje gången tog Michael Olsson hem Bockstenst­uren. Den härgången vann han spurtstrid­en mot teamkompis­en Emil Lindgren.
BÄST IGEN. För tredje gången tog Michael Olsson hem Bockstenst­uren. Den härgången vann han spurtstrid­en mot teamkompis­en Emil Lindgren.
 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ??
Bild: MATTIAS NILSSON
 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? OHOTAD. Emmy Thelberg vann damklassen i överlägsen stil.
Bild: MATTIAS NILSSON OHOTAD. Emmy Thelberg vann damklassen i överlägsen stil.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden