Hallands Nyheter

Vilmas mystiska skada

FOTBOLL: TROTS FÖRLUSTEN SPRÄCKTE BÖLJAN EFTERLÄNGT­AD NOLLA

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

BÖLJAN FALKENBERG KIF ÖREBRO

(0–0)

1 4

Böljan Falkenberg mönstrade en 4-4-2-uppställni­ng och Vilma Rydell var anfallare bredvid Sofia Eliasson. Men ganska tidigt kände hon att det var något som inte stod rätt till.

– JAG HAR ont i ryggen. På uppvärmnin­gen i en avslutsövn­ing så högg det till. Jag försökte jobba igenom första halvlek och det kändes helt okej. Men i andra skulle jag ta en löpning och då högg det till igen och då gick det inte längre, sa Vilma Rydell efter en match som Böljan faktiskt tog ledningen i.

0–0 efter en helt okej insats i första halvlek. Sedan 1–0 genom ett självmål.

– Jag såg det inte ens för jag var på väg hemåt. Jag såg bara när bollen var i mål, sa Vilma Rydell.

MINUTEN EFTER KVITTERADE Kif Örebro när Addison Steiner gjorde sitt första av totalt tre mål. Det var en spelvändni­ng på mitten och sen en lyftning från Steiner i bortre burgaveln. * Målen; 1–0 (53) självmål, 1–1 (54) Addison Steiner, 1–2 (65) Addison Steiner, 1–3 (76) Addison Steiner, 1–4 (92) Jonna Dahlberg. * Så startade Böljan: Jasmine Strandberg - Ebba Nilsson, Johanna Svensson, Jennifer Andersson, Linda Nöjd - Sanna Nilsson, Elvira Johansson (ut 82), Ena Mujdzic, Matilda Johansson - Sofia Eliasson, Vilma Rydell (ut 73). * Byten: Evelina Bertilsson (in 82), Maja Björn (in 73).

– Det hade varit bättre om vi hållit 0–0 lite längre in i matchen i stället. De får ett för tidigt 1–1. Hade vi hållit det längre hade det blivit en helt annan match, sa Böljanträn­aren Tobias Barin.

Vilma Rydell och hennes lag är inte vana vid att leda matcher.

– Jag vet inte, vi blir väl för passiva. Annars gör vi en bra första halvlek och en sämre andra, precis som i alla andra matcher, sa Vilma Rydell.

– DERAS ANDRA mål var på en inspark som vi tappar igen. Vi har haft svårt med insparkar. När de fick 2–1 var känslan att det här blir tungt och svårt att vända. Jag tycker ändå det var ett fall framåt hur vi står upp i matchen. Första halvlek var en av de bättre i år. Där ligger vi rätt i positioner­na och vinner bollar i rätt ytor. Men återigen sista 30 i andra, då slutar vi springa, sa Barin och underströk:

– Hade vi gjort två likadana halvlekar då hade vi kunna störa dem mycket bättre.

Vilma Rydell var uppe i varv och hade hög puls i matchen. Det påverkade andningen när hon kände smärtan i ryggen. Så hon tog det säkra före det osäkra.

– Alla skador man inte brukar ha, de kommer nu, suckade Rydell.

– Vi har så många konstiga skador i år. Små skador, men det är sådant som ställer till det, men jag tror nog hon kommer återhämta sig efter att ha gått till en kiroprakto­r, sa Tobias Barin.

En tung förlust och Vilma Rydell tvingades dessutom kliva av planen när det högg till i ryggen. – Det är väl åldern, sa 19-åringen lite skämtsamt.

NÄSTA OMGÅNG VÄNTAR Assi, seriens nordligast­e lag, på bortaplan. Böljan Falkenberg kommer flyga upp redan på lördag. Vilma Rydells rygg hade nog inte pallat en bussresa...

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? FORTSATT TUNGT. Böljan Falkenberg får fortsätta vänta på lagets första seger i Elitettan denna säsong efter 1–4 på Kif Örebro på hemmaplan.
Bild: ROBERT BOMAN FORTSATT TUNGT. Böljan Falkenberg får fortsätta vänta på lagets första seger i Elitettan denna säsong efter 1–4 på Kif Örebro på hemmaplan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden