Hallands Nyheter

Stafsinge fortsätter imponera

- MATILDA MARTINSSON sporten@hn.se

Stafsinge stod för säsongens bästa prestation när de vann seriefinal­en mot Onsala. Jesper Carlsson stod för två avgörande mål.

ONSALA STAFSINGE

(0–1)

2 3

– Det var en riktigt skön seger och bra laginsats! sa Jesper Carlsson efter matchen

Onsala hade inte förlorat en enda match sedan omgång två men mot Stafsinge tog det stopp, trots att Onsala tog ledningen efter tre minuter.

– Det kändes som en liten smäll och vi fick jobba i uppförsbac­ke men vi kom i det bra och stressade inte, sa Jesper Carlsson.

STAFSINGE FORTSATTE ATT spela med tålamod men fick vänta ända till andra halvlek för att kvittera, sedan följde en skön period av målkalas.

– Vi lyfte oss efter målet i andra och Onsala blev lite störda. Vi hade en hel del chanser och varje tillfälle blev en möjlighet. Vi visade verkligen bra attityd, sa Peter Berta, tränare Stafsinge.

1-1 blev till 3–1 efter att Jesper Carlsson fick läge att skjuta på ett inlägg. Resultatet stod sig tills Onsala gjorde mål på en straff i 87 minuten.

– Då blev det lite oroligt igen och vi ville inte förlora två viktiga poäng. Men laget gjorde en fantastisk arbetsinsa­ts och vi överträffa­de oss själva, sa Peter Berta.

– Det var gött att få sätta dit dem, jag har haft mycket medgång nu det senaste, och tur, skrattade Jesper Carlsson.

I SERIEN LEDER Onsala fortfarand­e men Stafsinge har fokus neråt i tabellen.

– Det är viktigt att vi håller avståndet neråt och denna matchen gav självförtr­oende till laget. Det var skönt att allt klaffa! sa Peter Berta

”Laget gjorde en fantastisk arbetsinsa­ts och vi överträffa­de oss själva”

PETER BERTA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden