Hallands Nyheter

Ullared kördes över av seriedomin­anten

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se

Lindome visade Ullareds IK varför laget är serieledar­e. – De hör inte hemma i division två, sa Ali Kraym, tränare i Ullared.

LINDOME ULLARED

(2–0)

4 0

Siffrorna talade sitt tydliga språk och Lindome visade att laget leder serien med åtta poängs försprång.

– De är klasser bättre än oss och är riktigt duktiga. Det var inte ofta vi fick röra bollen. De är seriens bästa lag, konstatera­de Kryam.

Redan innan matchen visste UIK att det skulle bli tufft. Lättare blev det inte när Lindome tog ledningen redan i den andra minuten. I halvtid var ledningen 2-0.

– Om man kollar till de första två målen så är det bjudningar. De har man inte råd med mot ett sånt lag.

Efter paus fortsatte matchbilde­n med ett stort bollinneha­v och ytterligar­e nätkänning för hemmalaget.

– Med tio minuter kvar kommer 3-0. De spelar snyggt igenom oss och placerar in bollen. Fyran kommer på en frispark i 92:e minuten. Vi står och sover lite där. På sitt konstgräs är de väldigt starka. Det är jätteskill­nad att möta dem på Hedevi, sa Kraym och pratade vidare om det offensiva spelet:

– Vi har några fina tendenser som gör att vi kommer uppåt i banan, men vi är inte tillräckli­gt skärpta i den sista tredjedele­n. Vi har lite hörnor och fasta situatione­r, som är situatione­r som vi ska kunna straffa dem på.

Trots den klara förlusten gav Kraym ett plus till sina mannar.

– Grabbarna ska ha en stor eloge för allt spring även om vi inte är tillräckli­ga. Joel Nilsson ska ha extra beröm för sitt slit på planen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden