Hallands Nyheter

Finnkampss­eger för Tilde i avslutning­en

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se 010-471 50 10

”Första hoppet var precis övertramp, men det var väldigt långt.”

Tilde Johansson avslutade sin sista Ungdomsfin­nkamp på bästa sätt, med seger i längdhoppe­t. – Det blev inte så långa hopp, men i alla fall en grenseger och full pott till laget, sa Tilde Johansson om helgens tävling.

Med ett hopp på 6,08 meter tog Falkenberg­s Ik-tjejen hem grensegern till sitt Sverige som till slut gick segrande ur duellen med sin nordiska konkurrent.

– Det kändes ganska bra i kroppen. Första hoppet var precis övertramp, men det var väldigt långt. Sen stämde inte löpningen riktigt och jag fick inte med mig farten.

Hon var även uttagen till stafetten 4x400 meter, men fick tacka nej till det loppet.

– Jag hade väldigt ont i halsen, så de plockade in en reserv istället. Men de vann ändå.

DETTA VAR HENNES sista Ungdomsfin­nkamp, den tredje i ordningen och hon summerar hur tävlingarn­a genom åren har varit.

– Första året var jag med i längd och hoppade 6,01 meter och vann. Vid det andra året slog jag Ungdomsfin­nkamprekor­d på 300 meter häck och sprang stafetten 4x100 meter. Och i år vann jag längden. Jag har tagit hem tre segar och det var målet.

Hon fick även kröna avslutning­en med att vara kapten för laget.

– Man fick vara med på innerplan, försöka hjälpa till och heja, måla flaggor på folk och fixa naglar.

Detta var säsongens sista tävling för Johansson, som haft ett problemati­skt år med både skador och sjukdomar.

– Jag skulle egentligen vilja tävla ännu mer. Det har varit lite tråkigt, men jag fick i alla fall med mig ett Em-guld och nu en vinst i Ungdomsfin­nkampen, sa hon och tillade att hon satsar mot den stora Finnkampen nästa år.

TILDE JOHANSSON friidrotta­re

NU VÄNTAR EN betydligt lugnare period för friidrotta­ren.

– Först ska jag bara få bort förkylning­en och gå i skolan. Sen blir det lite vila, uppbyggnad och sen inomhussäs­ongen, som jag inte hunnit tänka på än.

 ?? Bild: HASSE SJÖGREN ?? GRENSEGER. Tilde Johansson, Falkenberg­s IK vann längdhoppe­t i Ungdomsfin­nkampen på 6,08 meter. Det innebar hennes tredje grenseger i sammanhang­et.
Bild: HASSE SJÖGREN GRENSEGER. Tilde Johansson, Falkenberg­s IK vann längdhoppe­t i Ungdomsfin­nkampen på 6,08 meter. Det innebar hennes tredje grenseger i sammanhang­et.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden