Hallands Nyheter

Kabashi satsade allt och fixade poängen

- MARTIN ÖRTEGREN

Kvarnby var fysiskt starkare, men Vinbergs IF fick med sig de tre poängen rättvist. – Vi skapar fler målchanser, sa Michael Svensson, tränare i Vinberg.

VINBERGS IF KVARNBY

(1–1) Ledningen kom efter tio minuter. – Vi har ett bra anfall, där Anton Jonsson utmanar och får till ett inspel snett inåt bakåt. Bollen studsar lite, men Robin Thomasson trycker dit bollen ändå, sa Svensson.

Kvittering­en kommer på en fast situation.

– Vi visste om att de är duktiga på fasta. Det är ett skott utifrån som touchar på vägen, Anton släpper en retur och Kvarnby är hetare på den och petar in bollen i öppet mål. Vi orkar inte riktigt där.

Kvarnby satsade på rakt spel med långa bollar och försöka skapa lägen vid just de fasta situatione­rna. 1-1 i halvtid var hyfsat rättvist.

– I paus sa Medion Kabashi att vi måste slå in bollen tidigare. Det var bra att han nämnde det.

HALVLEKEN HADE KNAPPT börjat förrän hemmalaget tog orden och gjorde till handling. vinberg kom runt på vänsterkan­ten och fick in ett fint och tidigt inlägg mot just Kabashi.

– Han är modig i duellen och krockar med målvakten, men får en tå på bollen som går i mål.

I DEN ANDRA halvleken vann Vinberg fler dueller.

– Vi lyfter vårt fysiska spel. Kvarnby försöker hitta långt, men vi gör det bra och de kommer inte till några direkta chanser. Samtidigt blir vårt anfallsspe­l lidande då vi får lägga kraft och energi på det fysiska spelet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden