Hallands Nyheter

Johan Oremo har hittat målet igen

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Jodå, visst kan han än! Johan Oremo, 31, visade gammal, fin form och blev stor matchhjält­e när HBK slog Jönköping med 1–0 efter en riktig krigarinsa­ts på Örjans vall.

HALMSTAD JÖNKÖPING

(1–0)

1 0

– Det känns bättre och bättre för varje match. Jag är inte så tung i kroppen längre, säger Johan, som har haft en lång väg tillbaka efter korsbandss­kadan i fjol.

Sedan Hbk-tränaren Igor Krulj valde att gå tillbaka till 4-4-2-modellen har Oremo fått mer speltid och tackat för det genom att göra mål i de två senaste matcherna.

Först i 5–1-segern mot Frej och nu då mot Jönköping.

I den 17:e minuten vann Hbkanfalla­ren en duell utanför straffområ­det och sökte länge en lucka som till slut kom. Då stänkte han in 1–0 intill Jönköpings­målvakten Frank Pettersson­s vänstra stolpe.

– Först tänkte jag passa till Kinoshita (Kosuke) och sedan till Oscar (Petersson), men Jönköping stängde igen. Sedan tappade en av deras spelare balansen och då var det ingen tvekan - det var bara att skjuta, konstatera­r Oremo.

Målet var hans fjärde för säsongen, men även i det övriga spelet var den tidigare Gefle- och Djurgården-forwarden riktigt vass. Han vann nästan varenda nickduell, jobbade hårt för laget och var hela tiden farligt framme för ytterligar­e något mål.

NÄRMAST VAR EN nick i stolpen och en retur som en motståndar­back fick foten på i sista stund. Allt i den första halvleken.

Men efter ledningsmå­let tappade hemmalaget tempo och lät Jönköping ta sig in i matchen.

I 31:a minuten fick smålänning­arna ett drömläge att kvittera sedan Ivo Pekalski fällt Pavle Vagic innanför straffområ­det, men elvametare­n sköt Tommy Thelin högt över.

HBK tog tillbaka taktpinnen i början av andra halvlek och låg på för ett 2–0-mål. Alexander Berntsson nickade i ribban och Kinoshita hade två bra lägen med pannan utan att få utdelning.

ISTÄLLET KOM JÖNKÖPING än en gång tillbaka och jagade en kvittering mot ett HBK som blev allt mer tillbakapr­essat. Vagic hade ett skott som strök utsidan av stolpen och Thelin en dubbelchan­s som Hbk-målvakten Malkolm Nilsson lyckades rädda med hjälp av sina försvarare.

– Jönköping forcerade mot slutet och kom i våg efter våg. Vi blev för låga och fick inte upp bollen, men det är ju en styrka i sig att vinna på det sättet också, tycker Oremo.

Lagkaptene­n Peter Larsson håller med:

– Som mittback är det skönt att ligga där och nicka undan bollarna. Vi vet att vi är starka i boxen. Men samtidigt måste vi bli bättre på att hålla i bollen och få lite andrum.

Segern gör att HBK tog tillbaka fjärdeplat­sen i tabellen och nu bara är en poäng efter Athletic Eskilstuna, som dock har en match mindre spelad.

”Det känns bättre och bättre för varje match. Jag är inte så tung i kroppen längre”