Hallands Nyheter

Robin Östlind ställs mot sitt tidigare lag

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se 010-471 52 45 FOTBOLL: SUPERETTAN

Han spenderade två säsonger i Öster innan han kom till Falkenberg­s FF inför den nuvarande. – Det ska bli kul, även om jag inte tänkt på det så mycket, säger Robin Östlind.

Det blev totalt 57 matcher i Växjöklubb­en för 28-åringen.

– Jag hade två bra säsonger med Öster. Första året vann vi division 1 och sen hade vi en bra säsong som nykomlinga­r i Superettan. Men jag kände att det var dags att lämna, säger Östlind som fortsätter att prata om sin senaste klubb:

– Det är ganska mycket som förändrats, bland annat fick de ny tränare till denna säsongen. Men givetvis är det några spelare kvar och det ska bli kul att träffa dem.

HAN RÄKNAR MED att flera vänner från Växjötiden kommer finnas på Myresjöhus Arena.

– Under de två åren hann man lära känna många med tanke på att jag hade jobb vid sidan av.

Förra året i Östertröja­n blev det en seger och ett kryss när Östlind mötte FFF.

– VI VANN premiären, men förtjänade inte den vinsten. Matchen på hösten var det mer lera än gräs på planen, berättar Östlind.

Och Öster är ett riktigt ”boogie team” för FFF. De sju senaste tävlingsma­tcherna har slutat med fem Östersegra­r och två oavgjorda. Senast FFF vann mot Öster i tävlingssa­mmanhang var den 29:e augusti 2010, med 2-0. Då hette målskyttar­na Stefan Rodevåg och Erik Johansson.

– Då kommer man närmare en seger. Är det någon gång man ska vinna är det nu. Det är D-day idag, säger Fff-tränaren Hasse Eklund.

MED TANKE PÅ den fina första halvlek laget gjorde mot Degerfors senast och att Erik Pärsson är tillbaka efter avstängnin­g har Eklund angenäma problem gällande laguttagni­ngen.

– Man får som tränare taktiskt spelrum när flera spelare är i bra form. Vi har möjlighet att flytta ned Stoffe och spela med både Erik och Chisom. De har spelat bra ihop tidigare och Erik gjorde en bra match mot HBK, säger Eklund.

Han menar att det offensiva spelet är nyckeln till seger.

– De har två avstängnin­gar i backlinjen, så vi ska sätta dem i arbete i och med att de inte är samspelta.

 ?? Bild: JOHANNA LUNDBERG ?? TILLBAKA. Robin Östlind tillhörde Växjöklubb­en under två säsonger innan han kom till Falkenberg­s FF till den nuvarande säsongen.
Bild: JOHANNA LUNDBERG TILLBAKA. Robin Östlind tillhörde Växjöklubb­en under två säsonger innan han kom till Falkenberg­s FF till den nuvarande säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden